Academia Credis

CCNA 1 Exploration - Network Fundamentals 

CCNA 1 | CCNA 2 | CCNA 3 | CCNA 4

64% din persoanele angajate în industria IT&C recunosc contribuția cursurilor CCNA la formarea şi dezvoltarea unei cariere în domeniu! (conform Studiului "Impactul cursurilor CISCO în România", 2012)

Acest curs se ține DOAR în liceele partenere ale Academiei Credis

Prezentarea cursului

CCNA Exploration 1 - Network Fundamentals este primul curs din curriculumul CCNA Exploration care pregateste cursantii pentru certificarea internationala CCNA. In cadrul cursului se prezinta notiuni generale de retelistica si se insista pe studiul notiunilor fundamentale necesare unui inceput de cariera in domeniul retelelor de calculatoare. Acest curs prezinta arhitectura, structura, functiile, componentele si modelele unei retele de calculatoare. Foloseste modele pe niveluri precum OSI si TCP/IP pentru a examina natura si rolul protocoalelor si serviciilor. Principiile si structura adresarii IP, precum si conceptele, mediile si protocoalele Ethernet sunt introduse pentru a oferi o baza pentru cursurile ulterioare.

Activitatile simulate in Packet Tracer ii ajuta pe cursanti sa analizeze modul de operare al retelei si al protocoalelor si sa construiasca retele intr-un mediu controlat. La finalul cursului, studentii construiesc topologii simple prin aplicarea principiilor de baza pentru cablare, configurarea dispozitivelor de retea precum routere sau switch-uri, si implementarea schemelor de adresare IP.

Cerinte preliminare

Cunostinte generale de utilizarea calculatorului si cunoasterea limbii engleze la un nivel mediu.

Cui se adreseaza?

Acest curs se adreseaza oricarei persoane care doreste o introducere practica in domeniul retelelor de comunicatii, care vrea sa invete si sa se dezvolte constant, si care este interesata de o cariera in domeniu. Acest curs se adreseaza si persoanelor care au alta specializare si care doresc sa se recalifice in acest domeniu. De asemenea, parcurgerea acestui curs reprezinta primul pas catre obtinerea certificarii CCNA.

Competente dobandite

Studentii care finalizeaza cursul Network Fundamentals vor fi capabili:

 • Sa utilizeze modelele de protocoale pentru a explica nivelurile de comunicatie in retelele de date.
 • Sa proiecteze, calculeze si sa aplice adrese si masti de retea.
 • Sa construiasca o retea Ethernet simpla folosind routere si switch-uri.
 • Sa foloseasca instrumentele pentru cablare si topologiile de retea pentru a conecta dispozitivele.
 • Sa utilizeze comenzile Cisco CLI pentru a efectua configuratii de baza si verificari pentru routere si switch-uri.
 • Sa analizeze operatiile si caracteristicile protocoalelor si serviciilor de nivel transport si network.

De ce sa urmezi acest curs la Credis?

Pentru ca grupele sunt formate din 8 maxim 12 participanti. Asta inseamna ca instructorul va acorda mai mult timp fiecarui cursant.

Pentru ca fiecare cursant lucreaza cu propriul set de echipamente. Asta inseamna ca fiecare participant va avea la dispozitie toate echipamentele necesare desfasurarii activitatilor practice.

Pentru ca academia Credis este singura din Europa ai carei instructori detin atat certificarea CCAI cat si CCSI (trainer acreditat Cisco pentru programul destinat corporatiilor). Experienta practica acumulata de instructori in cadrul colaborarii cu Bittnet Systems (integrator de solutii Cisco Systems in Romania) aduce un plus de valoare laboratoarelor prin simularea unor cazuri reale.

Printre beneficiile cursantilor se numara si:

 • Carti Cisco Press la cel mai mic pret: materiale autorizate Cisco destinate aprofundarii materiei si pregatirii pentru examenul de certificare.
 • Consultanta in cariera (in parteneriat cu Ava HR): sprijin in realizarea CV-ului, prezentarea la interviu, negocierea contractului, etc.
 • Oportunitatea unui internship (in cadrul academiei sau al partenerilor acesteia).
 • Posibilitatea sustinerii examenelor de certificare recunoscute international, prin parteneriatul cu centrul de testare Pearson Vue.

Mod de desfasurare

La inscriere, fiecare cursant primeste un nume de utilizator si o parola pentru a accesa site-ul Cisco NetSpace si aplicatia Credis. Cu aceste credentiale, cursantul va avea acces la suportul de curs si la materialele suplimentare, va putea sustine examenele partiale si examenul final, si se va putea programa la activitatile practice. Suportul de curs este oferit de catre Cisco NetSpace in format online si este disponibil cursantilor inca din momentul inscrierii.

Cursurile se desfasoara in grupe de 8-12 participanti, fiecare cursant beneficiind de un set de echipamente dedicat. Intalnirile tutoriale si activitatile practice se vor desfasura in limba romana si vor fi conduse de catre instructori autorizati Cisco.

Absolvirea cursului se va face prin:

 • Promovarea cu minim 80% a examenelor partiale aferente capitolelor din curs. Aceste teste pot fi sustinute online, pe site-ul Cisco Networking Academy. Fiecare poate fi sustinut de maxim 3 ori.
 • Promovarea unui examen final, care acopera toata materia. Acest examen poate fi sustinut de maxim 2 ori, doar de la sediul academiei.
 • Promovarea unei probe practice, sustinuta la sediul academiei. Notiunile teoretice si practice necesare promovarii vor fi prezentate si explicate de instructorii academiei in cadrul celor 6 laboratoare.

*Atat examenul final cat si proba practica au alocate intervale temporale separate, in plus fata de cele 6 laboratoare.

Structura cursului

Capitolul 1 Living in a Network-Centric World
Capitolul 2 Communicating Over the Network
Capitolul 3 Application Layer Functionality and Protocols
Capitolul 4 OSI Transport Layer
Capitolul 5 OSI Network Layer
Capitolul 6 Addressing the Network – IPv4
Capitolul 7 Data Link Layer
Capitolul 8 OSI Physical Layer
Capitolul 9 Ethernet
Capitolul 10 Planning and Cabling Networks
Capitolul 11 Configuring and Testing Your Network

Laboratoare

Activitatea practica se va desfasura in grupe de 8-12 participanti, fiecare cursant beneficiind de un set dedicat de echipamente. Durata estimata a fiecarui laborator este 2h, timp in care vor fi prezentate notiuni teoretice si practice. Mai jos sunt prezentate subiectele atinse in cadrul fiecarui laborator:


Lab 1 - Introducing networking (cap 1, 2)

Lab 2 - Application layers (cap 3)

Lab 3 - Transport layer (cap 4)

Lab 4 - Network layer (cap 5)

Lab 5 - Addressing the network (cap 6)

Lab 6 - Data Link and Physical layers (cap 7, 8)

Lab 7 - Planning and cabling networks (cap 9, 10)

Lab 8 - Router basics (cap 11)

Lab 9 - Advanced router configuration (cap 12)

Activitati de evaluare

 • Examene partiale. Se sustin online, din orice locatie.
 • Proba practica. Durata estimativa: 1h 30". Se sustine la sediul academiei.
 • Examen final. Examen online pe Cisco NetSpace (2h). Se sustine la sediul academiei.

10 laboratoare a câte 2 ore

8-12 participanți

Persoane fizice:
550 Lei

Elevi, studenți și șomeri:
400 Lei

Persoane juridice:
1100 Lei