Academia Credis

CCNA 2 Exploration - Routing Protocols and Concepts

CCNA 1 | CCNA 2 | CCNA 3 | CCNA 4

64% din persoanele angajate în industria IT&C recunosc contribuția cursurilor CCNA la formarea şi dezvoltarea unei cariere în domeniu! (conform Studiului "Impactul cursurilor CISCO în România", 2012)

Acest curs se ține DOAR în liceele partenere ale Academiei Credis

Prezentarea cursului

CCNA Exploration 2 - Routing Protocols and Concepts descrie arhitectura, componentele si modul de operare al routerelor, si explica principiile si protocoalele de rutare. Studentii analizeaza, configureaza, verifica si depaneaza principalele protocoale de rutare: RIPv1, RIPv2, EIGRP si OSPF. Pana la sfarsitul acestui curs, studentii vor fi capabili sa recunoasca si sa corecteze probleme comune de rutare. In cadrul fiecarui capitol, studentii urmeaza un laborator procedural de baza, urmat de activitati de configurare, implementare si depanare. Activitatile in Packet Tracer consolideaza conceptele invatate si permit studentilor sa proiecteze si sa analizeze mecanismele procesului de rutare.

Cerinte preliminare

Pentru inscrierea la acest curs este necesara absolvirea CCNA Exploration 1 - Network Fundamentals.

Cui se adreseaza?

Acest curs se adreseaza oricarei persoane care doreste o introducere practica in domeniul retelelor de comunicatii, care vrea sa invete si sa se dezvolte constant, si care este interesata de o cariera in domeniu. Acest curs se adreseaza si persoanelor care au alta specializare si care doresc sa se recalifice in acest domeniu. De asemenea, parcurgerea acestui curs reprezinta un pas important catre obtinerea certificarii CCNA.

Competente dobandite

Studentii care finalizeaza cursul Routing Protocols and Concepts vor fi capabili:

 • Sa configureze si sa verifice interfetele unui router.
 • Sa identifice caracteristicile protocoalelor de rutare de tip distance vector si link-state.
 • Sa configureze protocoalele RIPv1 si RIPv2.
 • Sa proiecteze si implementeze o schema de adresare IP classless.
 • Sa foloseasca comenzile avansate de configurare ale protocoalelor EIGRP si OSPF.

De ce sa urmezi acest curs la Credis?

Pentru ca grupele sunt formate din 8 maxim 12 participanti. Asta inseamna ca instructorul va acorda mai mult timp fiecarui cursant.

Pentru ca fiecare cursant lucreaza cu propriul set de echipamente. Asta inseamna ca fiecare participant va avea la dispozitie toate echipamentele necesare desfasurarii activitatilor practice.

Pentru ca academia Credis este singura din Europa ai carei instructori detin atat certificarea CCAI cat si CCSI (trainer acreditat Cisco pentru programul destinat corporatiilor). Experienta practica acumulata de instructori in cadrul colaborarii cu Bittnet Systems (integrator de solutii Cisco Systems in Romania) aduce un plus de valoare laboratoarelor prin simularea unor cazuri reale.

Printre beneficiile cursantilor se numara si:

 • Carti Cisco Press la cel mai mic pret: materiale autorizate Cisco destinate aprofundarii materiei si pregatirii pentru examenul de certificare.
 • Consultanta in cariera (in parteneriat cu Ava HR): sprijin in realizarea CV-ului, prezentarea la interviu, negocierea contractului, etc.
 • Oportunitatea unui internship (in cadrul academiei sau al partenerilor acesteia).
 • Posibilitatea sustinerii examenelor de certificare recunoscute international, prin parteneriatul cu centrul de testare Pearson Vue.

Mod de desfasurare

La inscriere, fiecare cursant primeste un nume de utilizator si o parola pentru a accesa site-ul Cisco NetSpace si aplicatia Credis. Cu aceste credentiale, cursantul va avea acces la suportul de curs si la materialele suplimentare, va putea sustine examenele partiale si examenul final, si se va putea programa la activitatile practice. Suportul de curs este oferit de catre Cisco NetSpace in format online si este disponibil cursantilor inca din momentul inscrierii.

Cursurile se desfasoara in grupe de 8-12 participanti, fiecare cursant beneficiind de un set de echipamente dedicat. Intalnirile tutoriale si activitatile practice se vor desfasura in limba romana si vor fi conduse de catre instructori autorizati Cisco.

Absolvirea cursului se va face prin:

 • Promovarea cu minim 80% a examenelor partiale aferente capitolelor din curs. Aceste teste pot fi sustinute online, pe site-ul Cisco Networking Academy. Fiecare poate fi sustinut de maxim 3 ori.
 • Promovarea unui examen final, care acopera toata materia. Acest examen poate fi sustinut de maxim 2 ori, doar de la sediul academiei.
 • Promovarea unei probe practice, sustinuta la sediul academiei. Notiunile teoretice si practice necesare promovarii vor fi prezentate si explicate de instructorii academiei in cadrul celor 6 laboratoare.

*Atat examenul final cat si proba practica au alocate intervale temporale separate, in plus fata de cele 6 laboratoare.

Structura cursului

Capitolul 1 Introduction to Routing and Packet Forwarding
Capitolul 2 Static Routes
Capitolul 3 Introduction to Dynamic Routing Protocols
Capitolul 4 Distance Vector Routing Protocols
Capitolul 5 RIP Version 1
Capitolul 6 VLSM and CIDR
Capitolul 7 RIPv2
Capitolul 8 The Routing Table: A Closer Look
Capitolul 9 EIGRP
Capitolul 10 Link-State Routing Protocols
Capitolul 11 OSPF

Laboratoare

Activitatea practica se va desfasura in grupe de 8-12 participanti, fiecare cursant beneficiind de un set dedicat de echipamente. Durata estimata a fiecarui laborator este 2h, timp in care vor fi prezentate notiuni teoretice si practice. Mai jos sunt prezentate subiectele atinse in cadrul fiecarui laborator:


Lab 1 - Introducere in rutare, rutare statica si dinamica (cap 1, 2)

Lab 2 - Rutare classful, protocoale Distance Vector - RIPv1 (cap 3, 4, 5)

Lab 3 - Rutare Classless CIDR, VLSM - RIPv2 (cap 6, 7)

Lab 4 - Protocolul de rutare EIGRP (cap 8, 9)

Lab 5 - Protocoale de rutare link-state - OSPF (cap 10, 11)

Lab 6 - Routing Challenge Lab

Activitati de evaluare

 • Examene partiale. Se sustin online, din orice locatie.
 • Proba practica. Durata estimativa: 1h 30". Se sustine la sediul academiei.
 • Examen final. Examen online pe Cisco NetSpace (2h). Se sustine la sediul academiei.

10 laboratoare a câte 2 ore

8-12 participanți

Persoane fizice:
550 Lei

Elevi, studenți și șomeri:
400 Lei

Persoane juridice:
1100 Lei