Academia Credis

IT Essentials: PC Hardware and Software - Advanced

Prezentarea Cursului

Cursul IT Essentials: PC Hardware and Software este un curs in format e-learning care prin accentul pus pe experienta practica ii ajuta pe studenti sa dezvolte aptitudini fundamentale de utilizare a calculatorului si in acelasi timp reprezinta primul pas pentru o cariera in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor.

Cursul reprezinta un punct de pornire in domeniul IT atat din punct de vedere hardware (prezentarea componentelor unui calculator), cat si din punct de vedere software (instalarea sistemului de operare si a aplicatiilor, precum si administrarea de baza a acestora). Mai mult cursantii sunt inititati si in domeniul retelelor de comunicatii pentru ca aproape fiecare utilizator de calculator este conectat direct sau printr-o retea locala la Internet.

O componenta esentiala a cursului este legata de conectarea calculatorului la o retea locala sau direct la internet, componenta care atrage necesitatea utilizatorilor de a constientiza si de a invata sa se protejeze impotriva atacurilor informatice care exista. Astfel cursantii vor capata notiuni esentiale de securitate si vor primi exemple simple de masuri de securitate pe care le pot implementa singuri.

Nota: Modulul de IT Essentials: Advanced nu se poate face fara a urma in prealabil si modulul de Fundamentals.

Cui se adreseaza?

Cursul se adreseaza tuturor celor care doresc sa se initieze in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor. De asemenea, parcurgerea acestui curs reprezinta primul pas catre obtinerea certificarilor CompTIA A+ si EUCIP IT Administrator 1-3, certificari recunoscute international.

Competente dobandite

Cursantii care finalizeaza acest curs vor fi capabili:

 • sa descrie componentele interne si externe ale unui calculator;
 • sa dezasambleze si reasambleze un calculator de tip desktop sau de tip laptop;
 • sa instaleze si sa administreze la nivel de baza un sistem de operare;
 • sa depaneze calculatorul folosind instrumente de sistem si software de diagnosticare;
 • sa conecteze calculatoare la Internet folosind o retea locala in conditii minime de siguranta;
 • Laboratoarele practice, aplicatiile virtuale de invatare, precum si diverse alte activitati ii vor ajuta pe studenti sa dezvolte o gandire analitica si abilitati complexe de rezolvare a problemelor.

Materia cursului IT Essentials ii pregateste pe studenti pentru oportunitati de tip entry-level intr-o cariera ce vizeaza domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor, si pentru certificarile CompTIA A+ si EUCIP IT Administrator 1-3, care ii vor ajuta sa se diferentieze pe piata de munca. In plus, cursul ofera cunostintele de baza pentru curricula de CCNA Exploration sau CCNA Discovery.

De ce sa urmezi cursul IT Essentials Fundamentals la Credis?

Pentru ca deschidem clase atat in limba engleza cat si in limba romana. Cursul oficial este disponibil si tradus in limba romana ceea ce inseamna ca si cei care nu cunosc limba engleza pot urma acest curs. Recomandarea academiei este insa sa optati pentru varianta in limba engleza ca un exercitiu de dezvoltare personala, cunoasterea limbii engleze reprezentand o cerinta minima de angajare pe piata muncii.

Pentru ca grupele sunt formate din 8 maxim 12 participanti. Asta inseamna ca instructorul va acorda mai mult timp fiecarui cursant.

Pentru ca fiecare cursant lucreaza cu un set dedicat de echipamente. Asta inseamna ca fiecare participant va avea la dispozitie toate echipamentele necesare desfasurarii activitatilor practice.

Pentru urmatoarele beneficii suplimentare:

 • carti Cisco Press la cel mai mic pret (in parteneriat cu Okian) - materiale autorizate Cisco destinate aprofundarii materiei si pregatirii pentru examenul de certificare
 • consultanta in cariera (in parteneriat cu AVA HR): suport in realizarea, prezentarea la interviu, negocierea contractului, etc.
 • Oportunitatea unui internship (in cadrul academiei sau al partenerilor acesteia)
 • Posibilitatea sustinerii examenelor de certificare recunoscute international, prin parteneriatul cu centrul de testare Vue

Mod de desfasurare

La inscriere, fiecare cursat primeste un username si o parola pentru a accesa site-ul Cisco Netacad si aplicatia Credis. Cu aceste credentiale, cursantul va avea acces la suportul de curs si toate materialele suplimentare, va putea sustine examene partiale si se va putea programa la activitatile practice. Suportul de curs este oferit de catre Cisco Netacad in format online si este disponibil cursantilor inca din momentul inscrierii.

Cursurile se desfasoara in grupe de 8-12 participanti, fiecare cursant beneficiind de un set de echipamente dedicat. Intalnirile tutoriale si activitatile practice se vor desfasura in limba romana si vor fi conduse de catre instructori autorizati Cisco.

Modulul IT Essentials PC: Hardware and Software Fundamentals (capitolele 1-10) are alocate 4 intalniri iar modulul IT Essentials PC: Hardware and Software Advanced (capitolele 11-16) are alocate 2 intalniri a cate 2 ore care acopera toata materia.

Absolvirea modulului de ITEssentials Fundamentals se va face prin:

 • Promovarea cu minimum 80% a celor 10 teste aferente capitolelor 1-10 din curs. Aceste teste pot fi sustinute online, pe site-ul Cisco Networking Academy. Fiecare examen poate fi sustinut de maxim 3 ori.
 • Promovarea unui examen final, care acopera toata materia din capitolele 1-10. Acest examen poate fi sustinut de maxim 2 ori, doar de la sediul academiei.

* Examenele finale au alocate intervale temporale separate, in plus fata de cele 4 laboratoare.

Absolventii modulului IT Essentials Fundamentals (capitolele 1-10) sunt pregatiti pentru a continua cu modulul Advanced (capitolele 11-16).

Structura cursului IT Essentials Advanced

Capitolul 11 Personal Computers
Capitolul 12 Operating Systems
Capitolul 13 Laptops and Portable Devices
Capitolul 14 Printers and Scanners
Capitolul 15 Networks
Capitolul 16 Security

Cursul este disponibil atat in limba romana (versiunea 4.0), cat si in limba engleza (versiunea 4.1).

Laboratoare

Activitatea practica se va desfasura in grupe de 8-12 participanti, fiecare cursant beneficiind de un set dedicat de echipamente. Durata estimata a fiecarui laborator este 2h, timp in care vor fi prezentate notiuni teoretice si practice. In continuare sunt prezentate subiectele atinse in fiecare laborator.

#ITE-ADV-LAB5#

#ITE-ADV-LAB6#

4 laboratoare a câte 2 ore

8-12 participanți

Persoane fizice:
275 Lei

Elevi, studenți și șomeri:
200 Lei

Persoane juridice:
550 Lei