Academia Credis

Performanțe deosebite pentru elevii de la Colegiul Național “Nichita Stănescu” din Ploiești

Elevii din Ploiești de la Colegiul Național "Nichita Stănescu" au obținut performanțe la nivel național și internațional în cadrul concursului de rețelistică AcadNet.

Recent a avut loc concursul național AcadNet la care elevii români au avut rezultate frumoase ca dovadă a faptului că învățământul românesc prin dascălii săi formează în continuare elevi cu potențial. Tinerii sunt elevi ai Colegiului Național “Nichita Stănescu” din Ploiești îndrumați de doamna profesoară Oana Ghionoiu. Aceștia au urmat cursuri CCNA (Cisco Certified Network Associate) Exploration prin programul Cisco în Școli și Licee al Academiei Credis.

Începând din acest an concursul de rețelistică a devenit internațional, astfel elevii au avut de parcurs 3 etape de calificare pentru a ajunge în faza internațională unde s-au întâlnit cu tineri din țări precum Italia, Slovacia, Bulgaria, Moldova și Ungaria.

Concursul AcadNet este recunoscut de Ministerul Educației Naționale și din 2008 se desfășoară anual, vizând domeniul rețelisticii.  Elevii care doresc să se înscrie la concurs pot opta pentru 2 secțiuni: Rețele și Calculatoare grupa 9-10 (cu elevi din clasele a IX-a și a X-a), respectiv grupa 11-12 (pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a).

Etapa națională precum și cea internațională au avut loc în perioada 16-19 mai și au fost găzduite de Universitatea Politehnică București în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare. Doamna profesoară Oana Ghionoiu a pregătit 9 elevi pentru etapa națională, 6 pentru grupa 9-10 și 3 pentru grupa 11-12. Aceștia au obținut rezultate deosebite atât la faza națională, cât și la faza internațională. Dinulescu Daniela a reușit frumoasa performanță de a se clasa pe locul I la faza naţională, respectiv locul II la faza internațională. Mai jos este lista completă a participanților cu premiile obținute:

  • Dinulescu Daniela - clasa a X-a – locul I național și locul II internațional
  • Ispirescu Catalin – clasa a X-a – mențiune faza națională și premiu special din partea UPIR (Uniunea Profesorilor de Informatică din România)
  • Borcea Diana – clasa a X- a - mențiune faza națională, locul V internațional
  • Petrescu Andrei – clasa a XI- a - mențiune faza națională, locul X internațional
  • Demeter Alexandru – clasa a IX-a - mențiune faza națională, premiu special UPIR
  • Arnautu Florin – clasa a XII-a - mențiune faza națională, premiu special UPIR
  • Oprea Alexandra – clasa a X-a - diplomă de participare faza națională
  • Irimia Alexandra - clasa a X-a - diplomă de participare faza națională
  • Petre Andrei – clasa a XII-a - diplomă de participare faza națională

Primii 5 tineri premiați la faza națională au avut șansa să treacă mai departe pentru etapa internațională când concurenții din țările participante au susținut examenul simultan și au avut de rezolvat aceleași subiecte. Concursul s-a desfășurat pe calculator, sub supravegherea unei comisii care a asigurat desfășurarea în condiții optime.

La faza națională concursul a presupus 2 probe ce s-au desfășurat pe durata a 180 minute: un test teoretic cu 30 de întrebări în limba engleză și o probă practică în Packet Tracer. Conform regulamentului, elevii de la grupa 9-10 au primit subiecte ce au acoperit curricula CCNA Exploration 1 și 2, iar grupa 11-12 a primit subiecte din curricula CCNA Exploration 1, 2, 3 și 4. Examenul de la faza internațională s-a desfășurat similar, cu mențiunea că au fost de data aceasta 50 de întrebări teoretice.

Academia Credis a facilitat pregătirea lotului de elevi a județului Prahova pentru faza națională prin faptul că le-a pus la dispoziție echipamente reale pentru recapitularea materiei. Instructorul academiei Ioan Goian s-a ocupat de recapitularea dinaintea examenului aferent fazei naționale.

Rezultatele deosebite obținute de elevi reprezintă răsplata muncii lor și a doamnei profesoare care au început un program intensiv de pregătire din luna februarie 2013. Aceștia au dedicat weekend-uri și vacanțe pregătirii acestui concurs, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Ei sunt foarte mulțumiți de rezultate, cu atât mai mult cu cât aceasta a fost prima participare la concursul AcadNet.

“Elevii sunt pur și simplu pasionați de această latură IT, urmând cu plăcere cursurile Cisco. Tinerii sunt motivați și de faptul că în acest domeniu nu există șomaj și că au oportunități imense de carieră în viitor”, ne-a spus doamna profesoară Oana Ghionoiu.

Performanța nu ar fi fost posibilă dacă lotul pregătit de doamna Ghionoiu nu s-ar fi bucurat de sprijinul absolut al conducerii Colegiului Național “Nichita Stănescu” Ploiești. Doamna director Carmen Argeșanu, precum si doamna director adjunct Ioana Totolici au înțeles cât sunt de importante cursurile CCNA pentru formarea elevilor de liceu, de aceea și-au dat acordul pentru parteneriatul cu Academia Credis privind programul Cisco în Școli și Licee. Dumnealor  au sprijinit necondiționat echipa colegiului care s-a calificat la faza națională.

“Ne bucură foarte mult performanța lotului din Prahova coordonat de doamna Oana Ghionoiu. Suntem fericiți că Academia Credis constituie un punct de plecare solid în formarea profesională a viitorilor IT-iști la standarde internaționale”, declară Mihai Logofătu, Manager General al Academiei Credis.

Felicităm performanța deosebită a lotului din Prahova și îi încurajăm pe acești tineri în drumul frumos pe care au pornit spre a deveni adevărați profesioniști în domeniul IT, domeniu care este în așteptarea tinerilor pasionați de ceea ce fac.