Academia Credis

Tehnician Retele de Telecomunicatii - Acreditat ANC

 

Prezentarea cursului

In cadrul cursului Tehnician retele de Telecomunicatii vei lua contact intr-un mod aplicativ cu retelistica, invatand tot ceea ce trebuie sa stii despre sisteme de operare, servicii de retea, adresare retea, wireless, securitate de baza, depanarea retelei, etc. Acesta se prezinta ca un curs ce iti dezvolta cunostintele necesare si iti ofera expertiza de care ai nevoie pentru inceperea unei cariere in domeniul retelelor de telecomunicatii.

Cursul este autorizat de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC), iar certificatul eliberat la incheierea lui are caracter de document legal in baza caruia se poate incadra ocupatia aferenta, conform COR – 352210 (Clasificarea Ocupatiilor din Romania).

Acest curs de formare profesionala se finalizeaza cu un examen de absolvire organizat in conformitate cu Ordinul nr. 501/5.253/2003 al Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si Ministerului Educatiei si Cercetarii, pentru aprobarea Metodologiei certificarii formarii profesionale a adultilor.

Certificatul eliberat la absolvirea cursului are regimul actelor de studii, fiind recunoscut la nivel national de catre Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii, conform Ordonantei Guvernului Romaniei nr 129 din 2000.

Cui se adreseaza?

Acest curs se adreseaza acelor persoane cu studii medii finalizate ce poseda cunostinte fundamentale de utilizare a calculatorului si care isi doresc sa dobandeasca aptitudinile si competentele necesare unei cariere in domeniul tehnologiei informatiei si telecomunicatiilor.

Competente dobandite

Studentii care finalizeaza cursul Tehnician Retele de Telecomunicatii vor fi capabili:

 • Sa creeze un sistem de calculator personal, incluzand sistemul de operare, placile de expansiune si dispozitivele periferic.
 • Sa planifice si sa instaleze o retea la domiciliu sau o retea pentru o afacere mica si sa o conecteze la Internet.
 • Sa verifice si sa depaneze conectivitatea la retea si la Internet.
 • Sa partajeze resurse precum fisiere si imprimante intre mai multe calculatoare.
 • Sa recunoasca si sa atenueze amenintarile cu privire la securitatea unei retele de domiciliu.
 • Sa configureze si sa verifice aplicatii de Internet frecvent intalnite.
 • Sa configureze servicii IP de baza folosind interfata grafica.

De ce sa urmezi acest curs la Credis?

Pentru ca deschidem clase atat in limba engleza cat si in limba romana. Cursul oficial este disponibil si tradus in limba romana ceea ce inseamna ca si cei care nu cunosc limba engleza pot urma acest curs. Recomandarea academiei este insa sa optati pentru varianta in limba engleza ca un exercitiu de dezvoltare personala, cunoasterea limbii engleze reprezentand o cerinta minima de angajare pe piata muncii.

Pentru ca grupele sunt formate din 8 maxim 12 participanti. Asta inseamna ca instructorul va acorda mai mult timp fiecarui cursant.

Pentru ca fiecare cursant lucreaza cu un set dedicat de echipamente. Asta inseamna ca fiecare participant va avea la dispozitie toate echipamentele necesare desfasurarii activitatilor practice.

Pentru ca academia Credis este singura din Europa ai carei instructori detin atat certificarea CCAI cat si CCSI (trainer acreditat Cisco pentru programul destinat corporatiilor). Experienta practica acumulata de instructori in cadrul colaborarii cu Bittnet Systems (integrator de solutii Cisco Systems in Romania) aduce un plus de valoare laboratoarelor prin simularea unor cazuri reale.

Printre beneficiile cursantilor se numara si:

 • Carti Cisco Press la cel mai mic pret: materiale autorizate Cisco destinate aprofundarii materiei si pregatirii pentru examenul de certificare.
 • Oportunitatea unui internship (in cadrul academiei sau al partenerilor acesteia).

Mod de desfasurare

La inscriere, fiecare cursant primeste un nume de utilizator si o parola pentru a accesa site-ul Cisco NetSpace si aplicatia Credis. Cu aceste credentiale, cursantul va avea acces la suportul de curs si la materialele suplimentare, va putea sustine examenele partiale si examenul final, si se va putea programa la activitatile practice. Suportul de curs este oferit de catre Cisco NetSpace in format online si este disponibil cursantilor inca din momentul inscrierii.

Cursurile se desfasoara in grupe de 8-12 participanti, fiecare cursant beneficiind de un set de echipamente dedicat. Intalnirile tutoriale si activitatile practice se vor desfasura in limba romana si vor fi conduse de catre instructori autorizati Cisco.

Cursul Tehnician Retele de Telecomunicatii are alocate 8 laboratoare (a cate 2 ore) si doua activitati de evaluare (proba practica si examenul final), care acopera toata materia.

Absolvirea cursului se va face prin:

 • Promovarea examenelor partiale aferente capitolelor din curs cu minim 80%. Aceste teste pot fi sustinute online, pe site-ul Cisco Networking Academy. Fiecare examen poate fi sustinut de maxim 3 ori.
 • Promovarea unui examen final, care acopera toata materia. Acest examen poate fi sustinut de maxim 2 ori, doar de la sediul academiei.
 • Promovarea unei probe practice, sustinuta de asemenea la sediul Academiei Credis. Notiunile teoretice si practice necesare promovarii vor fi prezentate si explicate de catre instructorii academiei in cadrul celor 8 laboratoare.
 • Pentru examenul final si proba practica vor fi alocate intervale temporale separate, in plus fata de cele 8 laboratoare.

Structura cursului

CCNA 1 Routing & Switching

Capitolul 0 Curs introductiv
Capitolul 1 Explorarea rețelei
Capitolul 2 Configurarea unui sistem de operare a rețelei
Capitolul 3 Protocoale de rețea și comunicații
Capitolul 4 Accesarea rețelei
Capitolul 5 Ethernet
Capitolul 6 Layer-ul Rețea
Capitolul 7 Layer-ul Transport
Capitolul 8 Adresarea prin IP
Capitolul 9 Subnetizarea rețelelor IP
Capitolul 10 Layer-ul Aplicație
Capitolul 11 Este o rețea!

Activitati de evaluare

 • Examene partiale. Se sustin online, din orice locatie.
 • Proba practica. Durata estimativa: 1h 30". Se sustine la sediul academiei.
 • Examen final. Examen online pe Cisco NetSpace (2h). Se sustine la sediul academiei.

8 laboratoare a câte 2 ore

8-12 participanți

850 Lei

Reducere 150 Lei
pentru elevi, studenți și someri