Academia Credis

Cisco Certified Network Associate Routing & Switching

CCNA 1 | CCNA 2 | CCNA 3 | CCNA 4

Oportunitate

Internetul ne influențează viața, aducând noi oportunități economice și sociale comunităților din întreaga lume și crește constant cererea de aptitudini în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor.

Inovațiile precum rețelele de socializare, cloud computing, comerț online, conferențiere web și virtualizare desktop schimbă modul în care trăim, lucrăm, ne distrăm și învățăm.

Toate acestea sunt furnizate de rețelele de comunicații, iar organizații din întreaga lume se confruntă cu o lipsă de tehnicieni calificați care să creeze, instaleze și administreze aceste rețele.

Soluție

Curriculumul CCNA Routing & Switching oferă experiența necesară pentru a contribui la satisfacerea cererii crescânde de profesioniști în domeniul TIC (Tehnologiei Informației și Comunicațiilor). CCNA Routing & Switching furnizează teorie generală despre rețele, experiență practică și oportunități de explorare a carierei și dezvoltare de abilități.

Curriculumul pune accent pe gândirea analitică, rezolvarea de probleme, colaborare și aplicarea practică a aptitudinilor într-un mediu real. Toate cursurile includ activități e-doing extrem de interactive care stimulează învățarea și îmbunătățesc abilitatea de reținere a informației, laboratoare practice, activități de învățare bazate pe simulare și evaluări online.

Noua curriculă CCNA Routing & Switching îi pregătește pe studenți pentru oportunități de carieră de tip entry-level, de continuare a educației și pentru certificări Cisco CCENT și CCNA recunoscute internațional.

Cursurile CCNA Routing & Switching sunt proiectate pentru a beneficia de flexibilitatea îmbunătățită și capabilitățile de administrare a cursurilor oferite de mediul de învățare Cisco NetAcad.

CCNA Routing & Switching cuprinde patru cursuri care împreună alcătuiesc volumul de materie recomandat și sprijină tranziția instructorilor și studenților CCNA Exploration către noua curriculă CCNA Routing & Switching. Nu este nevoie de niciun curs de tranziție pentru instructorii și studenții CCNA Discovery.

Studenții vor fi pregătiți să dea examenul Cisco CCENT după completarea unui set de două cursuri (CCNA 1 și CCNA 2) sau examenul de CCNA Routing and Switching după completarea unui set de patru cursuri (CCNA 1 - 4). Curricula îi ajută pe studenți, de asemenea, să își dezvolte abilități utile pentru locul de muncă și le oferă o fundație pentru o carieră de success în domeniul rețelisticii.

În cadrul fiecărui curs, studenții vor învăța concepte tehnice cu ajutorul unui mediu interactiv, vor aplica și își vor exersa cunoștințele printr-o serie de activități practice, simulate pentru a consolida ceea ce au învățat.

Activitățile Cisco Packet Tracer oferă studenților ocazia de a modela și analiza procesele de routing ce pot fi dificil de imaginat și de înțeles și să își antreneze cunoștințele printr-o serie de exerciții și aplicații practice pe rețele simulate. Testări, evaluarea abilităților, examene de capitol și simulări de examene oferă feedback adițional pe măsură ce studenții avansează în materie.

CCNA Routing & Switching predă concepte de rețelistică și abilități de la aplicații de rețea la protocoale și servicii oferite de acele aplicații către nivelurile inferioare ale rețelei. Studenții vor progresa de la rețelistică de bază către modele practice și teoretice mai complexe pe măsură ce avansează în studierea materiei.  

Caracteristici

CCNA Routing & Switching predă rețelistică într-un mod aplicativ, acoperind concepte de rețea în contexte pe care studenții le întâlnesc zi de zi în viața lor, de la rețelele de domiciliu și cele de afaceri mici (SOHO - small office and home office) până la rețele complexe de nivel enterprise.

 • Studenții învață elementele de bază privind rutarea, switching-ul și tehnologii avansate care îi pregătesc pentru certificările Cisco CCENT și CCNA, dar și pentru o carieră în domeniu.
 • Cursurile pun accent pe gândirea analitică, rezolvarea de probleme, lucrul în echipă și aplicarea practică a aptitudinilor.
 • Conținutul multimedia bogat, ce include activități interactive și chestionare, adresează o varietate de stiluri de învățare și ajută la stimularea procesului de învățare și îmbunătățește retenția de cunoștințe.
 • Laboratoarele practice și activitățile simulate în Cisco Packet Tracer îi ajută pe studenți să fixeze cunoștințele dobândite și să le exerseze în timpul și ritmul proprii.
 • Evaluări inovatoare oferă feedback imediat pentru a înlesni verificarea cunoștințelor și competențelor dobândite.
 • Conceptele de networking sunt explicate folosind un limbaj pe care toți studenții îl pot înțelege, iar activitățile interactive incluse împiedică citirea monotonă a conținutului și ajută la consolidarea înțelegerii.
 • Studiile de caz oferă scenarii de gândire analitică și strategică pentru a-i ajuta pe studenți să-și dezvolte abilități precum analiza obiectivelor de afacere, planificarea intervalelor temporale și a resurselor, și furnizarea de prezentări pentru clienți.

Acest curriculum reprezintă o educație de bază în domeniul rețelisticii ce îi pregătește pe studenții cu abilități și cunoștințe care pot fi aplicate către o carieră de tip entry-level în domeniul TIC (Tehnologiei Informației și Comunicațiilor) și, de asemenea, către certificările CCENT și CCNA.

 • Este destinat studenților cu abilități de bază în utilizarea calculatorului.
 • Poate fi livrat ca un curriculum independent sau integrat în programa de studiu la licee, școli tehnice, colegii și universități.
 • Oferă o abordare practică, orientată spre carieră, pentru a învăța rețelistică cu accent pe experiența practică.
 • Predă aptitudini aplicabile începând de la jumătatea seriei de patru module pentru a face materia cursului cât mai relevantă și pentru a-i încuraja pe studenți să aibă în vedere o educație adițională în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor sau în alte domenii conexe.

Obiectivele CCNA Routing & Switching sunt următoarele:

 • Să-i ajute pe studenți să înțeleagă impactul semnificativ pe care îl au rețelele în viața lor.
 • Să-i învețe pe studenți cum să construiască și să susțină o rețea la domiciliu sau pentru o afacere mică cu echipament wireless.
 • Să creeze un sentiment de profund respect în studenți care să-i încurajeze pe aceștia să învețe mai mult despre cum funcționează lucrurile din jurul lor și să urmeze o carieră în rețelistică.
 • Să îi pregătească pe cursanți pentru job-uri de nivel entry-level în domeniu folosind o abordare interactivă și antrenantă de studiu care îi ajută să înțeleagă teoria generală și să dobândească experiența practică.
 • Să-i învețe pe studenți conceptele fundamentale ale rețelisticii.
 • Să ofere cât mai multe oportunități de interacțiuni practice cu PC-ul și echipamentele de rețea, pentru o mai bună pregătire a studenților pentru examenele de certificare și obstacolele ce pot apărea într-o viitoare carieră în domeniu.

Persoanelor care doresc să urmeze cele patru module în regim intensiv, customizate după propriile nevoi, le recomandăm cursurile ICND 1 și ICND 2 organizate de partenerul nostru Bittnet systems.

Abilități de secol 21

CCNA Routing & Switching integrează abilitățile practice în curriculumul tehnic pentru a crea o experiență de învățare ce va fi încununată cu succes în viitoare eforturi educaționale, antreprenoriale și profesionale.

În plus, față de învățarea fundamentelor proiectării, construirii și controlării rețelelor, studenții dezvoltă aptitudini de rezolvare a problemelor, o gândire analitică, abilități de lucru în echipă, de negociere și antreprenoriale. Aceste competențe îi vor ajuta să reușească pe piața muncii globale a secolului 21.

Evaluare

Noi tipuri de evaluări formative și sumative sunt integrate în curriculumul CCNA Routing & Switching și sunt susținute de un sistem avansat de livrare online. Un feedback imediat și concret ajută la evaluarea cunoștințelor și abilităților dobândite de către instructor și student. Evaluările variază de la întrebări cu una sau mai multe variante de răspuns, până la activități complexe precum depanarea unei rețele simulate.

Evaluarea se face continuu, pe întreg parcursul curriculumului, prin examene parțiale ce verifică punctual cunoștințele dobândite în fiecare capitol, un examen final care testează obiectivele cursului și o probă practică prin care studentul pune în aplicare informațiile asimilate.

Packet Tracer

Packet Tracer este un puternic simulator de rețea dezvoltat de Networking Academy, ce permite studenților să experimenteze modul în care se comportă o rețea și să poată pune oricând întrebarea "Dar dacă?" în contextul anumitor situații și scenarii. Ca parte integrantă din experiența de învățare unică oferită de curriculumul CCNA Routing & Switching, Packet Tracer oferă instrumente de simulare, vizualizare, creare de activități, evaluare și colaborare, facilitând predarea și învățarea de concepte complexe de tehnologie.

Packet Tracer înlocuiește echipamentul fizic permițând cursanților să creeze o rețea cu un număr aproape nelimitat de dispozitive, încurajând practica autodidactă, descoperirea și depanarea. Un concept educațional de mare impact în domeniul IT este "learning by doing", adică să înveți făcând, iar acest simulator oferă această posibilitate fiecărui cursant. Activități simulate în Packet Tracer sunt incluse pe tot parcursul curriculumului CCNA Routing & Switching.

E-doing

"E-doing" reprezintă o filosofie ce aplică principiul conform căruia oamenii învață cel mai bine făcând "learning by doing". CCNA Routing & Switching include activități e-doing extrem de interactive pentru stimularea procesului de învățare și amplificarea retenției de cunoștințe.

Conținutul bogat multimedia, ce include activități interactive Flash, videoclipuri, jocuri și concursuri, face întreaga experiență de învățare mai captivantă, iar înțelegerea conținutului mai facilă.

Focus pe studenți

CCNA Routing & Switching este destinat studenților care au abilități fundamentale de utilizare a calculatorului și cunoștințe minime de matematică. Nu trebuie neapărat ca studenții să aibă cunoștințe despre matematica binară sau algoritmi. Curriculumul oferă explicații detaliate și instrumente precum un calculator binar. Cursul oferă o experiență de învățare captivantă pentru elevii cu un stil de învățare vizual și cinetic.

Multe activități interactive sunt incluse în toate cursurile pentru a împiedica citirea monotonă a conținutului și a ajuta la consolidarea înțelegerii. În plus, un număr mare de laboratoare înlesnesc fixarea cunoștințelor și încurajează practica autodidactă. Studenții progresează de la laboratoare structurate și ușor de urmărit cu instrucțiuni detaliate, la sarcini mai stimulante ce consolidează gândirea analitică și aptitudinile de rezolvare a problemelor.

CCNA Routing & Switching oferă o cale spre succes studenților care intenționează să urmeze studii superioare sau să-și înceapă o carieră. Curriculumul îi încurajează pe aceștia să ia în considerare o formare adițională în domeniul IT, punând însă și accentul pe aptitudinile aplicabile și experiența practică încă de la început. Cursul este proiectat să facă domeniul IT relevant și aplicabil în viața de zi cu zi a studentului și îl pregătește pentru cariere de nivel entry-level chiar după terminarea primelor două module.

Cariere

Cursul îi ajută pe studenți să-și dezvolte cunoștințe și aptitudini de rețelistică ce depășesc cerințele minime pentru certificarea internațională CCNA și pune accent pe experiența practică în vederea obținerii unor cariere în IT și rețelistică, precum:

 • Administrator de rețea
 • Inginer de sistem
 • Instalator de rețele
 • Tehnician de rețea
 • Tehnician help-desk

Studenții vor fi pregătiți să urmeze cariere în domeniul IT și al rețelisticii într-o varietate de industrii precum cel al asistenței medicale, serviciilor financiare, modă, divertisment și multe altele. În ziua de astăzi aproape orice companie din orice industrie se bazează pe IT, astfel încât competențele dobândite în CCNA Routing & Switching pot reprezenta o fundație puternică pentru o carieră în aproape orice domeniu și-ar dori să urmeze un student.

Cui se adresează?

CCNA Routing & Switching este destinat persoanelor care caută o instruire a abilităților și competențelor necesare într-o carieră în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, sau o cale rapidă de a face rost de un loc de muncă și de a explora o posibilă carieră în domeniu.

Structura

CCNA Routing & Switching este împărțit în patru module:

Certificări recunoscute la nivel internațional

Curriculumul CCNA Routing & Switching pregătește studenții pentru două examene diferite de certificare Cisco.
 
După terminarea primelor două module CCNA Routing & Switching: Introduction to Networking și Essentials, studentul are posibilitatea de a susține examenul de certificare CCENT (100-105 ICND1) pentru tehnicieni de rețea. CCENT certifică abilitățile practice necesare pentru poziții de tip entry-level în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor. În plus, această certificare demonstrează aptitudinea și competenţa unui student de a lucra într-un mediu care dispune de echipamente și software de rețea Cisco.
 
Certificarea CCENT este un prim pas opțional spre obținerea certificării standard în industrie: certificarea Cisco CCNA, pentru o carieră în domeniul rețelisticii. După obținerea certificării 100-105 ICND1 și urmarea ultimelor două semestre, se poate susține examenul 200-105 ICND2 pentru obținerea certificării CCNA.
 
Certificarea CCNA poate fi obținută și în cadrul unui singur examen de certificare (după terminarea celor patru module): 200-125 CCNA.
 
Pregătirea pentru aceste certificări este susținută și de cărțile din biblioteca Cisco Press din cadrul Academiei.