Academia Credis
În această perioadă, toate cursurile noastre se desfășoară în format live virtual, cu instructor. #StaySafeAndKeepLearning

IT-ul se transformă într-o nouă abilitate pentru persoanele cu dizabilități locomotorii şi deficienţe auditive

 Academia Credis cu sprijinul Fundației Orange anunţă lansarea primei etape a proiectului naţional "Transformă IT-ul în abilitate!" prin care oferă acces gratuit la cursuri IT&C persoanelor cu dizabilități locomotorii şi deficienţe auditive din mediul urban și rural.

Proiectul, iniţiat de Cristian Pațachia, angajat Orange România a fost selectat prin concurs în cadrul programului de finanţare „Fonduri pentru proiecte coordonate de angajaţii Orange România oferite de Fundaţia Orange”, program cu valoare totală de 120 000 lei. Proiectul urmăreşte dezvoltarea competențelor IT&C a unui număr de 20 de tineri cu vârste cuprinse între 18-35 ani cu dizabilități locomotorii şi deficienţe auditive cu scopul integrării facile pe piața muncii și îmbunătățirii calității vieții.

Cursurile IT&C  au început în data de 16 martie 2013 şi sunt susţinute prin intermediul unei platforme de Training Online cu sesiuni de dezbateri, aplicaţii interactive şi laboratoare hands-on. Acestea fac parte din suita de cursuri CISCO şi îi pregătesc pe tineri pentru a ocupa posturi de nivel entry-level în industria IT&C (tehnician calculatoare, tehnician help-desk, tehnician de reţea, administrator reţea, etc), oferindu-le totodată şi cunoştinţele necesare pentru a obţine certificarea CCENT recunoscută la nivel internaţional.

După încheierea cursurilor, participanţii vor primi diplome de participare  care atestă abilităţile dobândite în cadrul sesiunilor de lucru, vor beneficia de ajutor pentru a-şi crea conturi în reţeaua LinkedIn, cât şi pentru a-şi realiza sau actualiza CV-ul pe principalele site-uri de profil. Tinerii se vor bucura de sfaturi utile şi consiliere în carieră, iar primele două persoane cu cele mai bune rezultate la sesiunile de evaluare vor fi înrolate într-un stagiu de practică în cadrul companiei partenere Bittnet Systems.

Pentru ca experienţa educaţională să fie completă, Academia Credis cu sprijinul Fundației Orange oferă tinerilor acces gratuit la platforma de studiu online, suport de curs şi cărţi disponibile în format electronic şi fizic.

„Transformă IT-ul în abilitate!” este un proiect cu o importanţă deosebită în condiţiile în care accesul persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii din România este foarte mic - doar 4% din persoanele cu dizabilități având la ora actuală un loc de muncă.

”Consider că astfel de inițiative pot schimba în sens pozitiv viața persoanelor cu handicap şi în mod special a tinerilor cu handicap locomotor și deficiențe de auz care nu sunt integraţi pe piaţa forţei de muncă. Concursul pentru finanțarea oferită de Fundația Orange a reprezentat o oportunitate și o motivație pentru mine de a susține o cauză în care cred. Îmi doresc ca proiectul să sensibilizeze opinia publică şi în special angajatorii, în vederea angajării persoanelor cu dizabilităţi” a spus câştigătorul finanţării, Cristian Pațachia – Development & Innovation Manager, la Orange România.

”Este deja cunoscut faptul că dezvoltarea şi certificarea competenţelor IT reprezintă un real avantaj pe piaţa muncii, iar în situaţia economică actuală accesul persoanelor cu dizabilităţi la aceste cursuri de reţelistică semnifică noi oportunităţi pentru o viaţă mai bună. Aşadar, “Tranformă IT-ul în abilitate” este un proiect în care credem cu tărie şi sperăm ca acţiunile noastre să contribuie eficient la integrarea persoanelor cu deficienţe locomotorii şi de auz, atât din punct de vedere profesional cât şi social”, a precizat Mihai Logofătu –Manager General la Academia Credis

“Cursul chiar mi s-a părut foarte interesant. Nu am mai participat la cursuri online şi nu ştiam exact cum o să se desfăşoare orele însă acum după primul curs,  mă bucur că am decis să particip. Sunt convinsă că până la sfârşitul programului îmi voi consolida informaţile pe care le am despre domeniul IT dar şi că voi acumula informaţii noi şi folositoare în a găsi un loc de muncă!” a declarat Mirela, o participantă la  primul curs.

 

Află mai multe despre primul curs din cadrul proiectului național! 

Anunțăm lansarea proiectului Transformă IT-ul în abilitate! 

Recrutăm pentru a doua grupă a proiectului "Transformă IT-ul în abilitate!"