Academia Credis
În această perioadă, toate cursurile noastre se desfășoară în format live virtual, cu instructor.

IT Essentials: PC Hardware and Software

Prezentarea Cursului

Cursul IT Essentials: PC Hardware and Software este un curs in format e-learning care prin accentul pus pe experienta practica ii ajuta pe studenti sa dezvolte aptitudini fundamentale de utilizare a calculatorului si in acelasi timp reprezinta primul pas pentru o cariera in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor.

Cursul reprezinta un punct de pornire in domeniul IT atat din punct de vedere hardware (prezentarea componentelor unui calculator), cat si din punct de vedere software (instalarea sistemului de operare si a aplicatiilor, precum si administrarea de baza a acestora). Mai mult, cursantii sunt initiati si in domeniul retelelor de comunicatii pentru ca aproape fiecare utilizator de calculator este conectat direct sau printr-o retea locala la Internet.

O componenta esentiala a cursului este legata de conectarea calculatorului la o retea locala sau direct la internet, componenta care atrage necesitatea utilizatorilor de a constientiza si de a invata sa se protejeze impotriva atacurilor informatice care exista. Astfel cursantii vor capata notiuni esentiale de securitate si vor primi exemple simple de masuri de securitate pe care le pot implementa singuri.

Cui se adreseaza?

Cursul se adreseaza tuturor celor care doresc sa se initieze in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor. De asemenea, parcurgerea acestui curs reprezinta primul pas catre obtinerea certificarilor EUCIP IT Administrator si CompTIA A+, certificari recunoscute international.

Competente dobandite

Cursantii care finalizeaza acest curs vor fi capabili:

 • sa descrie componentele interne si externe ale unui calculator;
 • sa diferentieze configuratiile unui  Server / Desktop / Laptop;
 • sa dezasambleze si reasambleze un calculator de tip desktop sau de tip laptop;
 • sa instaleze si sa administreze la nivel de baza un sistem de operare;
 • sa asimileze notiuni de baza despre mediile de transmisie pe Fibra Optica , Cupru si Wireless;
 • sa depaneze calculatorul folosind instrumente de sistem si software de diagnosticare;
 • sa conecteze calculatoare la Internet folosind o retea locala in conditii minime de siguranta;
 • sa invate sa se protejeze impotriva atacurilor informatice existente

Laboratoarele practice, aplicatiile virtuale de invatare, precum si diverse alte activitati ii vor ajuta pe studenti sa dezvolte o gandire analitica si abilitati complexe de rezolvare a problemelor.

De ce sa urmezi cursul IT Essentials la Credis?

Pentru ca grupele sunt formate din 8 maxim 12 participanti. Asta inseamna ca instructorul va acorda mai mult timp fiecarui cursant.

Pentru ca fiecare cursant lucreaza cu un set dedicat de echipamente. Asta inseamna ca fiecare participant va avea la dispozitie toate echipamentele necesare desfasurarii activitatilor practice.

Pentru urmatoarele beneficii suplimentare:

 • Carti Cisco Press la cel mai mic pret (in parteneriat cu Okian) - materiale autorizate Cisco destinate aprofundarii materiei si pregatirii pentru examenul de certificare.
 • Consultanta in cariera (in parteneriat cu AVA HR): suport in realizarea, prezentarea la interviu, negocierea contractului, etc.
 • Oportunitatea unui internship (in cadrul academiei sau al partenerilor acesteia).
 • Posibilitatea sustinerii examenelor de certificare recunoscute international, prin parteneriatul cu centrul de testare Vue.

Mod de desfasurare

La inscriere, fiecare cursat primeste un username si o parola pentru a accesa site-ul Cisco Netacad si aplicatia Credis. Cu aceste credentiale, cursantul va avea acces la suportul de curs si toate materialele suplimentare, va putea sustine examene partiale si se va putea programa la activitatile practice. Suportul de curs este oferit de catre Cisco Netacad in format online si este disponibil cursantilor inca din momentul inscrierii.

Cursurile se desfasoara in grupe de 8-12 participanti, fiecare cursant beneficiind de un set de echipamente dedicat. Intalnirile tutoriale si activitatile practice se vor desfasura in limba romana si vor fi conduse de catre instructori autorizati Cisco.

Absolvirea modulului de IT Essentials se va face prin:

 • Promovarea cu minimum 75% a celor 10 teste aferente capitolelor 1-14 din curs. Aceste teste pot fi sustinute online, pe site-ul Cisco Networking Academy. Fiecare examen poate fi sustinut de maxim 3 ori.
 • Promovarea unui examen final, care acopera toata materia din capitolele 1-14. Acest examen poate fi sustinut de maxim 2 ori, doar de la sediul academiei.

 

Laboratoare

Activitatea practica se va desfasura in grupe de 8-12 participanti, fiecare cursant beneficiind de un set dedicat de echipamente. Durata estimata a fiecarui laborator este de 2h, timp in care vor fi prezentate notiuni teoretice si practice. In continuare sunt prezentate subiectele atinse in fiecare laborator.

Laboratorul 1 - Sisteme Hardware si Componente PC (capitolele 1, 2, 3, 4)

Laboratorul 2 - Sisteme de Operare Microsoft Windows , Linux (capitolul 5, 6)

Laboratorul 3 - Networking: Notiuni de baza OSI, TCP/IP, Medii de Transmisie: Fibra Optica, Cupru, Wireless (capitolul 7,8)

Laboratorul 4 - Networking: Arhitectura unei retele, Conectarea si configurarea dispozitivelor in retea (capitolul 7,8)

Laboratorul 5 - Securitatea retelelor, securizarea dispozitivelor Routere / Switchuri (capitolul 12)

Laboratorul 6 - Dispozitive portabile, Imprimante, Suport IT, Teste Recapitulative (capitolele 9,10,13,14)

 

* In cadrul Laboratoarelor se utilizeaza : Packet Tracer, VM Virtual Box, Windows 10, Linux Ubuntu.

 

Absolvirea modulului de IT Essentials se va face prin:

 
Promovarea cu minimum 75% a celor 10 teste aferente capitolelor 1-14 din curs.
Aceste teste pot fi sustinute online, pe site-ul Cisco Networking Academy. 
Fiecare examen poate fi sustinut de maxim 3 ori.
 
Promovarea unui examen final, care acopera toata materia din capitolele 1-14. 

 

Acest examen poate fi sustinut de maxim 2 ori, doar de la sediul academiei.

6 laboratoare a câte 2 ore

8-12 participanți

Persoane fizice:
550 Lei

Elevi, studenți și șomeri:
400 Lei

Persoane juridice:
1100 Lei