Academia Credis
În această perioadă, toate cursurile noastre se desfășoară în format live virtual, cu instructor.

Cisco Certified Network Associate Security

Prezentarea cursului

Raportandu-ne la contextul actual unde accesul la Intenet a devenit o componenta tot mai prezenta a vietii de zi cu zi, iar in unele state chiar incadrat la „Drepturile Omului”, deja trebuie sa fim constienti de cum sa ne aparam de toate primejdiile aduse de acest instrument. Cum vremurile in care un simplu program antivirus era suficient au trecut demult, trebuie sa gasim solutii din ce in ce mai complexe si adaptabile nevoilor curente. Atacurile diversificandu-se in fiecare moment, securitatea informationala este unul dintre cele mai dinamice domenii la ora actuala.

Cursul CCNA Security constituie primul pas spre intelegerea conceptelor si protocoalelor folosite pentru securizarea unei retele. In cadrul acestui curs se pun bazele teoretice si practice pentru criptografie, securizarea de Layer 2 si 3, precum si ale tehnologiilor de Firewall, AAA, IPS/IDS, VPN. In plus se dobandesc abilitati de securizare a switch-urilor si routerelor Cisco.

Cursul prezinta majoritatea tipurilor de atac informatic cu rezolvarile aferente si metodele de securizare disponibile prin intermediul IOS-ului de pe echipamentele Cisco.

In urma acestui curs studentii vor dobandi cunostintele necesare sustinetii examenului ce certificare IINS (Implementiong IOS Network Security) care odata promovat ofera statutul de CCNA Security Certified.

Cerinte preliminare

Pentru a participa la acest curs este necesara parcurgerea cursurilor CCNA1 si CCNA2 din curriculumul CCNA.*

*In urma reorganizarii certificarilor si trecerii la noile versiuni de cursuri, specializarile (voice, security, wireless, data center etc.) pot fi urmate si certificate imediat dupa CCENT/ICND1

Cui se adreseaza?

Cursul se adreseaza in mod special celor interesati de domeniul securitatii informatice. Reprezinta totodata si primul pas pentru cei care doresc sa urmeze traseul de CCNP Security.

Competente dobandite

Studentii care finalizeaza cursul Cisco Certified Network Associate Security vor fi capabili:

  • Sa inteleaga natura si tipurile de atacuri informatice aferente unei retele.
  • Sa aplice o politica de acces la echipamente in functie de tipul de utilizator.
  • Sa implementeze solutii de autentificare, autorizare si contorizare a accesului: local si centralizat (prin servere de RADIUS/ TACACS+).
  • Sa implementeze solutii Firewall pe routere.
  • Sa configureze IPS (Intrusion Prevention System.
  • Sa securizeze accesul la retea si protocoalele de Layer 2.
  • Sa configureze conexiuni VPN prin IPsec si GRE pe routere.

* Implementarea tuturor acestor solutii se studiaza atat prin interfata CLI cat si grafica (SDM si CCP).

De ce sa urmezi acest curs la Credis?

Pentru ca grupele sunt formate din 4 maxim 8 participanti. Asta inseamna ca instructorul va acorda mai mult timp fiecarui cursant.

Pentru ca fiecare cursant lucreaza cu propriul set de echipamente. Asta inseamna ca fiecare participant va avea la dispozitie toate echipamentele necesare desfasurarii activitatilor practice.

Pentru ca academia Credis este singura din Europa ai carei instructori detin atat certificarea CCAI cat si CCSI (trainer acreditat Cisco pentru programul destinat corporatiilor). Experienta practica acumulata de instructori in cadrul colaborarii cu Bittnet Systems (integrator de solutii Cisco Systems in Romania) aduce un plus de valoare laboratoarelor prin simularea unor cazuri reale.

Printre beneficiile cursantilor se numara si:

  • Carti Cisco Press la cel mai mic pret: materiale autorizate Cisco destinate aprofundarii materiei si pregatirii pentru examenul de certificare.
  • Consultanta in cariera (in parteneriat cu Ava HR): sprijin in realizarea CV-ului, prezentarea la interviu, negocierea contractului, etc.
  • Oportunitatea unui internship (in cadrul academiei sau al partenerilor acesteia).
  • Posibilitatea sustinerii examenelor de certificare recunoscute international, prin parteneriatul cu centrul de testare Pearson Vue.

Mod de desfasurare

La inscriere, fiecare cursant primeste un nume de utilizator si o parola pentru a accesa site-ul Cisco NetSpace si aplicatia Credis. Cu aceste credentiale, cursantul va avea acces la suportul de curs si la materialele suplimentare, va putea sustine examenele partiale si examenul final, si se va putea programa la activitatile practice. Suportul de curs este oferit de catre Cisco NetSpace in format online si este disponibil cursantilor inca din momentul inscrierii.

Cursurile se desfasoara in grupe de 4-8 participanti, fiecare cursant beneficiind de un set de echipamente dedicat. Intalnirile tutoriale si activitatile practice se vor desfasura in limba romana si vor fi conduse de catre instructori autorizati Cisco.

Cursul Cisco Certified Network Associate Security are alocate: 11 laboratoare (a cate 3 ore) si doua activitati de evaluare (proba practica si examenul final), care acopera toata materia.

Absolvirea cursului se va face prin:

  • Promovarea cu minim 80% a examenelor partiale aferente capitolelor din curs. Aceste teste pot fi sustinute online, pe site-ul Cisco Networking Academy. Fiecare poate fi sustinut de maxim 3 ori.
  • Promovarea unui examen final, care acopera toata materia. Acest examen poate fi sustinut de maxim 2 ori, doar de la sediul academiei.
  • Promovarea unei probe practice, sustinuta la sediul academiei. Notiunile teoretice si practice necesare promovarii vor fi prezentate si explicate de instructorii academiei in cadrul celor 7 laboratoare.

*Atat examenul final cat si proba practica au alocate intervale temporale separate, in plus fata de cele 7 laboratoare.

Structura cursului

Capitolul 1 Modern Network Security Threats
Capitolul 2 Securing Network Devices
Capitolul 3 Authentication, Authorization, and Accounting
Capitolul 4 Implementing Firewall Technologies
Capitolul 5 Implementing Intrusion Prevention
Capitolul 6 Securing the Local Area Network
Capitolul 7 Cryptographic Systems
Capitolul 8 Implementing Virtual Private Networks
Capitolul 9 Managing a Secure Network

Laboratoare

Activitatea practica se va desfasura in grupe de maxim 8 participanti, fiecare cursant beneficiind de un set dedicat de echipamente. Durata estimata a fiecarui laborator este 4 ore, timp in care vor fi prezentate notiuni teoretice si practice. Mai jos sunt prezentate subiectele atinse in cadrul fiecarui laborator:


Lab 1 - Security principles & considerations for a secure network (cap 1, 9)

Lab 2 - Securing devices & AAA (cap 2, 3)

Lab 3 - ACLs and Firewall (cap 4)

Lab 4 - IPS/ IDS and Web Interfaces (cap 5)

Lab 5 - Layer 2 security (cap 6)

Lab 6 - Cryptography & VPN (cap 7, 8)

Lab 7 - Challenge LAB (cap 1-9)

Activitati de evaluare

  • Examene partiale. Se sustin online, din orice locatie.
  • Proba practica. Durata estimativa: 1h 30". Se sustine la sediul academiei.
  • Examen final. Examen online pe Cisco NetSpace (2h). Se sustine la sediul academiei.

11 laboratoare a câte 3 ore

8-12 participanți

Persoane fizice:
1000 Lei

Elevi, studenți și șomeri:
800 Lei

Persoane juridice:
2000 Lei