Academia Credis
În această perioadă, toate cursurile noastre se desfășoară în format live virtual, cu instructor.

Curs CA1014 - Microsoft Licensing

Cursul CA1014 - Microsoft Licensing este un curs unic pe piața din România și a fost special creat de către trainerii Academiei Credis adresându-se celor care vor să înțeleagă modul de licențiere a produselor Microsoft în vederea oferirii celor mai avantajoase soluții de achiziție prin programele de licențiere existente la momentul actual. 

Cui se adresează cursul?

Cursul este destinat în special viitorilor Consultanți și Specialiști IT, celor care urmează să lucreze în departamentele de vânzări IT și vor fi implicați în design-ul și implementarea tehnologiilor Microsoft. Cursul urmărește să ofere o imagine clară a modului în care se licențiază produsele Microsoft, cum ar fi Sistemele de Operare Desktop și Server, Exchange Server, Share Point, SQL, System Center, Project Server, Communication Server, etc.

Competențele dobândite în urma finalizării acestui curs

Studenții care finalizează cursul CA1014 - Microsoft Licensing, vor fi capabili:

• Să identifice modul de licențiere ale produselor Microsoft

• Să analizeze și să identifice necesarul de licențe Microsoft

• Să înțeleagă programele de licențiere Microsoft

• Să aleagă programele cele mai avantajoase de licențiere

• Să înțeleagă avantajele Software Assurance

• Sa aleagă ediția și produsul corect în funcție de utilizarea sa

• Să înțeleagă licențierea pentru virtualizare

De ce să urmezi acest curs în cadrul Academiei Credis?

Pentru că formăm grupuri mici (între 8-16 participanți) în vederea menținerii calității laboratoarelor- ceea ce permite instructorului să acorde mai mult timp fiecărui cursant în parte și să răspundă întrebărilor ce pot apărea pe parcursul cursului.

Pentru că fiecare cursant lucrează cu propriul set de echipamente. Asta înseamnă că fiecare participant are la dispoziția sa toate echipamentele necesare desfășurării activităților practice și acces individual la calculator.

Pentru că Academia Credis este singura academie din Europa ai cărei instructori dețin atât certificări profesionale Microsoft (MCSA, MCSE, MOS) cât si MCT (Microsoft Certified Trainer). Experiența practică acumulată de instructori în cadrul colaborării cu Bittnet Systems aduce un plus de valoare laboratoarelor prin simularea unor cazuri reale.

Modul de desfășurare

La înscriere, fiecare cursat primește un username și o parola pentru a accesa aplicația Credis. Cu aceste credențiale, cursantul are acces la suportul de curs și la toate materialele suplimentare, își poate susține examenele și se programează la activitățile practice. Suportul de curs este oferit de către Microsoft IT Academy Program în format online și este disponibil cursanților încă din momentul înscrierii.

Cursurile se desfășoară în grupe de 8-12 participanți, fiecare cursant beneficiind de un set de mașini virtuale dedicate. Întâlnirile tutoriale și activitățile practice se desfăsoară în limba română, cu materiale de curs în limba engleză și sunt susținute de către instructori autorizați Microsoft. Durata unui laborator este de aproximativ 3h.

Studenții înscriși au posibilitatea schimbării perioadei de desfășurare a cursurilor de comun acord cu instructorul de curs.

Academia Credis își rezervă dreptul de a schimba perioada de desfășurare a cursurilor în situații excepționale. În cazul în care perioada de desfășurare a cursurilor este schimbată la decizia Academiei Credis, studenții vor fi anunțați cu minim 2 zile înainte.

 

Clasa va fi programată în momentul în care se va atinge numărul minim de 8 participanți la curs.

Structura cursului

Capitolul 1: Pozitionarea pe piata a produselor Microsoft

Capitolul 2: Identificarea si calcularea TCO

Capitolul 3: Licentierea Sistemelor de Operare de tip Desktop

Capitolul 4: Licentierea Aplicatiilor Desktop

Capitolul 5: Licentierea Sistemelor de operare de tip Server

Capitolul 6: Licentierea Aplicatiilor de tip Server

Capitolul 7: Programe de licentiere Microsoft

Capitolul 8: Licentierea pentru virtualizare

Activitatea finală

Absolvirea cursului se face prin promovarea unui examen final ce acoperă întreaga materie din curs. Acest examen se accesază online si poate fi susținut de maxim 3 ori. În urma promovării examenului vei primi diploma ce atestă participarea ta la curs.