Academia Credis

CCNA 2 Routing & Switching - Routing and Switching Essentials

Profita de promotie: inscrie-te la CCNA 2 RS in regim self-study si platesti doar jumatate din pret! Pentru mai multe informatii, ne poti contacta pe info@academiacredis.ro sau la 021.410.60.23.

Prezentarea cursului

Scopul cursului CCNA 2 Routing & Switching - Routing & Switching  Essentials este de a vă oferi fundamentele conceptelor și tehnologiilor de networking. Acest curs vă va ajuta în dezvoltarea abilităților necesare pentru a planifica și implementa mici rețele pentru o gamă largă de aplicații.

La sfârșitul acestui curs veți fi capabili să configurați și depanați routere și switch-uri și să rezolvați probleme des întâlnite legate de RIPv1, RIPng, LAN-uri virtuale și routarea intre VLAN-uri în rețele IPv4 și IPv6.

Cerințe preliminare

Pentru înscrierea la acest curs este necesară absolvirea cursului CCNA 1 Routing & Switching - Introduction to Networking.

Cui se adresează?

Cursul este destinat în primul rând studenților care au finalizat CCNA 1 Routing & Switching - Introduction to Networking și doresc să-și extindă cunoștințele în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor și să se pregătescă pentru certificarea CCNA, certificare recunoscută internațional ce deschide numeroase oportunități pentru o carieră în domeniul IT.

Competențe dobândite

Studenții care vor termina al doilea modul de CCNA vor putea să:

 • Înțeleagă și descrie concepte de bază despre switching și modul de operare al switch-urilor Cisco
 • Înțeleagă și descrie scopul si modul de operare al unui router, a tabelei de rutare și a procesului de căutare a unei rute
 • Înțeleagă și descrie modul în care VLAN-urile creează rețele logice separate și cum se realizează rutare între acestea
 • Înțeleagă și descrie protocoalele de rutare dinamice, protocoalele de rutare de tipul distance vector, precum și protocoalele de rutare de tipul link-state
 • Configureze și depaneze rutare statică și rutare default (RIP și RIPng)
 • Înțeleagă, configureze și depaneze liste de control al accesului pentru rețele IPv4 și IPv6
 • Înțeleagă, configureze și depaneze protocolul DHCP pentru rețele IPv4 și IPv6
 • Înțeleagă, configureze și depaneze protocolul NAT

 

De ce să urmezi acest curs la Credis?

Pentru că grupele sunt formate din 8 maxim 12 participanți. Acest lucru înseamnă că instructorul va acorda mai mult timp fiecărui cursant.

Pentru că fiecare cursant lucrează cu un set dedicat de echipamente. Acest lucru înseamnă că fiecare participant va avea la dispoziție toate echipamentele necesare desfășurării activităților practice.

Pentru că Academia Credis este singura din Europa ai cărei instructori dețin atât certificarea CCAI, cât și CCSI (trainer acreditat Cisco pentru programul destinat corporațiilor). Experiența practică acumulată de instructori în cadrul colaborării cu Bittnet Systems (integrator de soluții Cisco Systems în România) aduce un plus de valoare laboratoarelor prin simularea unor cazuri reale.

Printre beneficiile cursanților se numără și:

 • Cărți Cisco Press la cel mai mic preț: materiale autorizate Cisco destinate aprofundării materiei și pregătirii pentru examenul de certificare.
 • Oportunitatea unui internship (în cadrul Academiei sau al partenerilor acesteia).
 • Posibilitatea susținerii examenelor de certificare recunoscute internațional, prin parteneriatul cu centrul de testare Pearson Vue.

 

Mod de desfășurare

La înscriere, fiecare cursant primește câte un nume de utilizator și o parolă pentru a accesa site-ul Cisco NetAcad și aplicația Credis. Cu aceste credențiale, cursantul va avea acces la suportul de curs și la materialele suplimentare, va putea susține examenele parțiale și examenul final și se va putea programa la activitățile practice. Suportul de curs este oferit de către Cisco NetAcad în format online și este disponibil cursanților încă din momentul înscrierii.

Cursurile se desfășoară în grupe de 8-12 participanți, fiecare cursant beneficiind de un set de echipamente dedicat. Întâlnirile tutoriale și activitățile practice se vor desfășura în limba română și vor fi conduse de către instructori autorizați Cisco.

Academia Credis își rezervă dreptul de a schimba perioada de desfășurare a cursurilor în situații excepționale. În cazul în care perioada de desfășurare a cursurilor este schimbată la decizia Academiei Credis, studenții vor fi anunțați cu minim 2 zile înainte.

Absolvirea cursului se va face prin:

 • Promovarea cu minim 80% a examenelor parțiale aferente capitolelor din curs. Aceste teste pot fi susținute online, pe site-ul Cisco Networking Academy. Fiecare poate fi susținut de maxim 3 ori.
 • Promovarea unui examen final, care acoperă toata materia. Acest examen poate fi susținut de maxim 2 ori , doar de la sediul Academiei.
 • Promovarea unei probe practice, susținută la sediul Academiei. Noțiunile teoretice și practice necesare promovării vor fi prezentate și explicate de instructorii Academiei în cadrul laboratoarelor.

Activități de evaluare

 • Examene parțiale. Se susţin online, din orice locaţie.
 • Proba practică. Durată estimativă: 1h 30". Se susţine la sediul Academiei.
 • Examen final. Examen online pe Cisco NetAcad. Durată estimativă: 2h. Se susţine la sediul Academiei.

 

Structura cursului

Capitolul 1 Routing Concepts 
Capitolul 2 Static Routing
Capitolul 3 Dynamic Routing
Capitolul 4 Switched Networks 
Capitolul 5 Switch Configuration
Capitolul 6 VLANs 
Capitolul 7 Access Control Lists 
Capitolul 8 DHCP 
Capitolul 9 NAT for IPv4 
Capitolul 10 Device Discovery, Management, and Maintenance
   


Structura laboratoarelor

 
Laboratorul 1 - Static Routing
 
Laboratorul 2 - Dynamic Routing 
 
Laboratorul 3 - LAN Switching Concepts
 
Laboratorul 4 - VLANs and Inter-VLAN Routing
 
Laboratorul 5 - Access Control Lists
 
Laboratorul 6 - Network Services: NAT & DHCP
 
Laboratorul 7 - CCNA 2 Challenge Lab
 

Clase

Cursul Locuri libere Localitate Data limită înscriere Data de început a cursului
CCNA2RS Ma&Mie 19:00-21:00 Feb 2020 10 Bucuresti 03/02/2020 04/02/2020

* Plata cursurilor se poate face fie integral la inscriere fie in doua transe egale din care prima la inscriere si cea de-a doua inaintea examenului final.
* Plata se poate face cu cardul sau prin OP sau cash la sediul academiei din Bd. Timișoara, Bucuresti.
* Pentru plata prin OP va rugam sa contactati academia pentru a primi informatiile necesare.

7 laboratoare a câte 2 ore

8-12 participanți

Persoane fizice:
550 Lei

Elevi, studenți și șomeri:
450 Lei

Persoane juridice:
1100 Lei