Al doilea curs din structura CCNA se concentreaza pe tehnologii de comutare si operatii de routere care accepta retele ale intreprinderilor mici – mijlocii si include retele locale fara fir (WLAN) si concepte de securitate.
Studentii vor invata conceptele cheie ale routing si switching. Acestia pot efectua configurarea de baza a retelei si depanarea, pot sa identifice amenintarile ce privesc securitatea LAN si sa configureze si securizere WLAN la nivel incepator.
Pentru înscrierea la acest curs este necesară absolvirea cursului CCNA 1 Routing & Switching - Introduction to Networking.
Cursul este destinat în primul rând studenÈ›ilor care au finalizat CCNA 1 Routing & Switching - Introduction to Networking È™i doresc să-È™i extindă cunoÈ™tinÈ›ele în domeniul tehnologiei informaÈ›iei È™i comunicaÈ›iilor È™i să se pregătescă pentru certificarea CCNA, certificare recunoscută internaÈ›ional ce deschide numeroase oportunități pentru o carieră în domeniul IT.
Studenții care vor termina al doilea modul de CCNA vor putea să:
Pentru parcurgerea modulului CCNA 2 este necesar ca studentul sa detina notiunile de baza ale modulului CCNA 1.
Pentru că grupele sunt formate din 8 maxim 12 participanÈ›i. Acest lucru înseamnă că instructorul va acorda mai mult timp fiecărui cursant.
Pentru că fiecare cursant lucrează cu un set dedicat de echipamente. Acest lucru înseamnă că fiecare participant va avea la dispoziÈ›ie toate echipamentele necesare desfășurării activităților practice.
Pentru că Academia Credis este singura din Europa ai cărei instructori deÈ›in atât certificarea CCAI, cât È™i CCSI (trainer acreditat Cisco pentru programul destinat corporaÈ›iilor). ExperienÈ›a practică acumulată de instructori în cadrul colaborării cu Bittnet Systems (integrator de soluÈ›ii Cisco Systems în România) aduce un plus de valoare laboratoarelor prin simularea unor cazuri reale.
Printre beneficiile cursanților se numără și:
La înscriere, fiecare cursant primeÈ™te câte un nume de utilizator È™i o parolă pentru a accesa site-ul Cisco NetAcad È™i aplicaÈ›ia Credis. Cu aceste credenÈ›iale, cursantul va avea acces la suportul de curs È™i la materialele suplimentare, va putea susÈ›ine examenele parÈ›iale È™i examenul final È™i se va putea programa la activitățile practice. Suportul de curs este oferit de către Cisco NetAcad în format online È™i este disponibil cursanÈ›ilor încă din momentul înscrierii.
Cursurile se desfășoară în grupe de 8-12 participanÈ›i, fiecare cursant beneficiind de un set de echipamente dedicat. Întâlnirile tutoriale È™i activitățile practice se vor desfășura în limba română È™i vor fi conduse de către instructori autorizaÈ›i Cisco.
Academia Credis îÈ™i rezervă dreptul de a schimba perioada de desfășurare a cursurilor în situaÈ›ii excepÈ›ionale. În cazul în care perioada de desfășurare a cursurilor este schimbată la decizia Academiei Credis, studenÈ›ii vor fi anunÈ›aÈ›i cu minim 2 zile înainte.
Absolvirea cursului se va face prin:
1. LAN Switching Concepts (1-2)
2. VLANs and Inter-VLAN Routing (3-4)
3. Spanning Tree Protocol (5)
4. LAN Redundancy and Aggregation (6-9)
5. Layer 2 Security (10-11)
6. Wireless LANs (12-13)
7. Routing Concepts (14)
8. Static Routing (15)
9. Configuration Superlab (-)
10. Troubleshooting Superlab (16)
La finalul modulului, dupa finalizarea cu success a examenelor, studentii vor primi o diploma de participare (Certificare of Completion) o scrisoare de merit si o insgna digitala.