Academia Credis

CCNA 4 Routing & Switching - Connecting Networks

Profita de promotie: inscrie-te la CCNA 4 RS in regim self-study si platesti doar jumatate din pret! Pentru mai multe informatii, ne poti contacta pe info@academiacredis.ro sau la 021.410.60.23.

Prezentarea cursului

Scopul cursului CCNA 4 Routing & Switching - Connecting Networks este de a vă oferi fundamentele conceptelor și tehnologiilor de networking. Acest curs vă va ajuta în dezvoltarea abilităților necesare pentru a planifica și implementa mici rețele pentru o gamă largă de aplicații.

La sfârșitul acestui curs veți fi capabili să configurați și depanați dispozitivele de rețea și să rezolvați problemele simple legate de protocoalele link. Îți vei dezvolta, de asemenea, cunoștințele și abilitățile de implementare a operațiunilor IPsec și virtual private network (VPN) în rețele complexe.

Cerințe preliminare

Pentru înscrierea la acest curs este necesară absolvirea cursului CCNA 3 Routing & Switching - Scaling Networks. 

Cui se adresează?

Cursul este destinat în primul rând studenților care au finalizat CCNA 3 Routing & Switching - Scaling Networks și doresc să-și extindă cunoștințele în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor și să se pregătescă pentru certificarea CCNA, certificare recunoscută internațional ce deschide numeroase oportunități pentru o carieră în domeniul IT.

Competențe dobândite

În cadrul acestui modul veți învăța criteriile de selectare a dispozitivelor de rețea și tehnologiilor WAN pentru a satisface cerințele rețelei. Veți face următoarele:

 • Veți descrie diferite tehnologii WAN și beneficiile lor
 • Veți descrie operațiunile și beneficiile virtual private network (VPN) și tunneling
 • Veți configura și depana conexiunile în serie
 • Veți configura și depana conexiunile broadband
 • Veți configura și depana operațiunile de IPsec tunneling
 • Veți monitoriza și depana operațiunile de rețea folosind syslog, SNMP și NetFlow
 • Veți descrie arhitectura de rețea

De ce să urmezi acest curs la Credis?

Pentru că grupele sunt formate din 8 maxim 12 participanți. Asta înseamnă că instructorul va acorda mai mult timp fiecărui cursant.

Pentru că fiecare cursant lucrează cu un set dedicat de echipamente. Asta înseamnă că fiecare participant va avea la dispoziție toate echipamentele necesare desfășurării activităților practice.

Pentru că Academia Credis este singura din Europa ai cărei instructori dețin atât certificarea CCAI cât și CCSI (trainer acreditat Cisco pentru programul destinat corporațiilor). Experiența practică acumulată de instructori în cadrul colaborării cu Bittnet Systems (integrator de soluții Cisco Systems în România) aduce un plus de valoare laboratoarelor prin simularea unor cazuri reale.

Printre beneficiile cursanților se numără și:

 • Cărți Cisco Press la cel mai mic preț: materiale autorizate Cisco destinate aprofundării materiei și pregătirii pentru examenul de certificare.
 • Consultanță în carieră (în parteneriat cu eJobs și Manpower): sprijin în realizarea CV-ului, prezentarea la interviu, negocierea contractului, etc.
 • Oportunitatea unui internship (în cadrul Academiei sau al partenerilor acesteia).
 • Posibilitatea susținerii examenelor de certificare recunoscute internațional, prin parteneriatul cu centrul de testare Pearson Vue.

Mod de desfășurare

La înscriere, fiecare cursant primește un nume de utilizator și o parolă pentru a accesa site-ul Cisco NetAcad și aplicația Credis. Cu aceste credențiale, cursantul va avea acces la suportul de curs și la materialele suplimentare, va putea susține examenele parțiale și examenul final și se va putea programa la activitățile practice. Suportul de curs este oferit de către Cisco NetAcad în format online și este disponibil cursanților încă din momentul înscrierii.

Cursurile se desfășoară în grupe de 8-12 participanți, fiecare cursant beneficiind de un set de echipamente dedicat. Întâlnirile tutoriale și activitățile practice se vor desfășura în limba română și vor fi conduse de către instructori autorizați Cisco.

Absolvirea cursului se va face prin:

 • Promovarea cu minim 80% a examenelor parțiale aferente capitolelor din curs. Aceste teste pot fi susținute online, pe site-ul Cisco Networking Academy. Fiecare poate fi susținut de maxim 3 ori.
 • Promovarea unui examen final, care acoperă toata materia. Acest examen poate fi susținut de maxim 2 ori, doar de la sediul Academiei.
 • Promovarea unei probe practice, susținută la sediul Academiei. Noțiunile teoretice și practice necesare promovării vor fi prezentate și explicate de instructorii Academiei în cadrul celor 6 laboratoare.

Structura cursului

Capitolul 1 Design ierarhic al rețelelor
Capitolul 2 Conectarea la WAN
Capitolul 3 Conexiuni poit-to-point
Capitolul 4 Frame Relay
Capitolul 5 Translatarea adresei de rețea pentru IPv4
Capitolul 6 Soluții broadband
Capitolul 7 Securizarea conexiunii site-to-site
Capitolul 8 Monitorizarea rețelei
Capitolul 9 Depanarea rețelei

Structura laboratoare

       Laboratorul 1 Point to Point Protocol

       Laboratorul 2 Branch connectivity (PPoE, GRE, eBGP)

       Laboratorul 3 Access Control Lists

       Laboratorul 4 Network Security and Monitoring

       Laboratorul 5 Troubleshooting Networks

       Laboratorul 6 CCNA4 Challenge Lab

       Laboratorul 7 CCNA Challenge Lab

Activități de evaluare

 • Examene parțiale. Se susţin online, din orice locaţie.
 • Proba practică. Durată estimativă: 1h 30". Se susţine la sediul Academiei.
 • Examen final. Examen online pe Cisco NetAcad (2h). Se susţine la sediul Academiei.

7 laboratoare a câte 3 ore

8-12 participanți

Persoane fizice:
550 Lei

Elevi, studenți și șomeri:
450 Lei

Persoane juridice:
1100 Lei