Academia Credis

CCNA 1 - Networking for Home and Small Businesses

64% din persoanele angajate în industria IT&C recunosc contribuția cursurilor CCNA la formarea şi dezvoltarea unei cariere în domeniu! (conform Studiului "Impactul cursurilor CISCO în România", 2012)

CCNA 1 | CCNA 2 | CCNA 3 | CCNA 4

Acest curs se ține DOAR în liceele partenere ale Academiei Credis

Prezentarea cursului

CCNA Discovery 1 - Networking for Home and Small Businesses reprezinta primul modul din suita de cursuri CCNA in cadrul caruia studentii deprind cunostintele necesare in vederea obtinerii de job-uri nivel entry-level, precum instalator de retea la domiciliu. De asemenea, ii ajuta pe studenti sa-si dezvolte anumite aptitudini si abilitati folositoare pentru a deveni tehnicieni de retea, tehnicieni de calculatoare, instalatori de cabluri si tehnicieni help-desk.

Cursul ofera o introducere bazata pe experienta practica in domeniul retelisticii si al dispozitivelor ce folosesc Internetul frecvent intalnite in mediul de lucru de acasa sau in cel al unei afaceri mici.

Laboratoarele includ instalarea PC-ului, conexiunea la Internet, conectivitatea wireless, partajarea de fisiere si imprimante, si instalarea de console de joc, scannere si aparate de fotografiat.

Cui se adreseaza?

Cursul este destinat in primul rand studentilor care au abilitati fundamentale de utilizare a calculatorului si cauta o instruire a aptitudinilor si competentelor necesare pentru o cariera in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor, sau o cale rapida de a face rost de un loc de munca si de a explora o posibila cariera in domeniu.

Competente dobandite

Studentii care finalizeaza cursul Networking for Home and Small Businesses vor fi capabili:

 • Sa creeze un sistem de calculator personal, incluzand sistemul de operare, placile de expansiune si dispozitivele periferic.
 • Sa planifice si sa instaleze o retea la domiciliu sau o retea pentru o afacere mica si sa o conecteze la Internet.
 • Sa verifice si sa depaneze conectivitatea la retea si la Internet.
 • Sa partajeze resurse precum fisiere si imprimante intre mai multe calculatoare.
 • Sa recunoasca si sa atenueze amenintarile cu privire la securitatea unei retele de domiciliu.
 • Sa configureze si sa verifice aplicatii de Internet frecvent intalnite.
 • Sa configureze servicii IP de baza folosind interfata grafica.

De ce sa urmezi acest curs la Credis?

Pentru ca deschidem clase atat in limba engleza cat si in limba romana. Cursul oficial este disponibil si tradus in limba romana ceea ce inseamna ca si cei care nu cunosc limba engleza pot urma acest curs. Recomandarea academiei este insa sa optati pentru varianta in limba engleza ca un exercitiu de dezvoltare personala, cunoasterea limbii engleze reprezentand o cerinta minima de angajare pe piata muncii.

Pentru ca grupele sunt formate din 8 maxim 12 participanti. Asta inseamna ca instructorul va acorda mai mult timp fiecarui cursant.

Pentru ca fiecare cursant lucreaza cu un set dedicat de echipamente. Asta inseamna ca fiecare participant va avea la dispozitie toate echipamentele necesare desfasurarii activitatilor practice.

Pentru ca academia Credis este singura din Europa ai carei instructori detin atat certificarea CCAI cat si CCSI (trainer acreditat Cisco pentru programul destinat corporatiilor). Experienta practica acumulata de instructori in cadrul colaborarii cu Bittnet Systems (integrator de solutii Cisco Systems in Romania) aduce un plus de valoare laboratoarelor prin simularea unor cazuri reale.

Printre beneficiile cursantilor se numara si:

 • Carti Cisco Press la cel mai mic pret: materiale autorizate Cisco destinate aprofundarii materiei si pregatirii pentru examenul de certificare.
 • Consultanta in cariera (in parteneriat cu Ava HR): sprijin in realizarea CV-ului, prezentarea la interviu, negocierea contractului, etc.
 • Oportunitatea unui internship (in cadrul academiei sau al partenerilor acesteia).
 • Posibilitatea sustinerii examenelor de certificare recunoscute international, prin parteneriatul cu centrul de testare Pearson Vue.

Mod de desfasurare

La inscriere, fiecare cursant primeste un nume de utilizator si o parola pentru a accesa site-ul Cisco NetSpace si aplicatia Credis. Cu aceste credentiale, cursantul va avea acces la suportul de curs si la materialele suplimentare, va putea sustine examenele partiale si examenul final, si se va putea programa la activitatile practice. Suportul de curs este oferit de catre Cisco NetSpace in format online si este disponibil cursantilor inca din momentul inscrierii.

Cursurile se desfasoara in grupe de 8-12 participanti, fiecare cursant beneficiind de un set de echipamente dedicat. Intalnirile tutoriale si activitatile practice se vor desfasura in limba romana si vor fi conduse de catre instructori autorizati Cisco.

Cursul Networking for Home and Small Businesses are alocate 8 intalniri: 6 laboratoare (a cate 2 ore) si doua activitati de evaluare (proba practica si examenul final), care acopera toata materia.

Absolvirea cursului se va face prin:

 • Promovarea cu minim 80% a examenelor partiale aferente capitolelor din curs. Aceste teste pot fi sustinute online, pe site-ul Cisco Networking Academy. Fiecare poate fi sustinut de maxim 3 ori.
 • Promovarea unui examen final, care acopera toata materia. Acest examen poate fi sustinut de maxim 2 ori, doar de la sediul academiei.
 • Promovarea unei probe practice, sustinuta la sediul academiei. Notiunile teoretice si practice necesare promovarii vor fi prezentate si explicate de instructorii academiei in cadrul celor 6 laboratoare.

*Atat examenul final cat si proba practica au alocate intervale temporale separate, in plus fata de cele 6 laboratoare.

Structura cursului

Capitolul 1 Hardware Calculator Personal
Capitolul 2 Sisteme de operare
Capitolul 3 Conectarea la retea
Capitolul 4 Conectarea la Internet printr-un ISP
Capitolul 5 Adresarea retelei
Capitolul 6 Servicii de retea
Capitolul 7 Tehnologii Wireless
Capitolul 8 Securitatea de baza
Capitolul 9 Depanarea retelei
Capitolul 10 Rezumatul cursului

Cursul este disponibil atat in limba romana, cat si in limba engleza.

Laboratoare

Activitatea practica se va desfasura in grupe de 8-12 participanti, fiecare cursant beneficiind de un set dedicat de echipamente. Durata estimata a fiecarui laborator este 2h, timp in care vor fi prezentate notiuni teoretice si practice. Mai jos sunt prezentate subiectele atinse in cadrul fiecarui laborator:


Laborator 1 - Hardware calculator personal (capitolul 1)

Laborator 2 - Sisteme de Operare (capitolele 1,2)

Laborator 3 - Conectarea la retea si la internet (capitolele 1, 2, 3, 4)

Laborator 4 - Adresarea retelei si serviciile de retea (capitolele 1-6)

Laborator 5 - Tehnologii wireless si securitatea retelelor (capitolele 1-8)

Laborator 6 - Tehnici de diagnosticare si de depanare a retelei (capitolele 1-10)

Activitati de evaluare

 • Examene partiale. Se sustin online, din orice locatie.
 • Proba practica. Durata estimativa: 1h 30". Se sustine la sediul academiei.
 • Examen final. Examen online pe Cisco NetSpace (2h). Se sustine la sediul academiei.

10 laboratoare a câte 2 ore

8-12 participanți

Persoane fizice:
550 Lei

Elevi, studenți și șomeri:
400 Lei

Persoane juridice:
1100 Lei