Academia Credis

CCNA 2 - Working at a Small-to-Medium Business or ISP

CCNA 1 | CCNA 2 | CCNA 3 | CCNA 4

Acest curs se ține DOAR în liceele partenere ale Academiei Credis

Prezentarea cursului

CCNA Discovery 2 - Working at a Small-to-Medium Business or ISP ii pregateste pe studenti pentru job-uri de tehnicieni de retea si ii ajuta sa isi dezvolte aptitudini aditionale necesare tehnicienilor de calculatoare si tehnicienilor help-desk.

Cursul ofera o prezentare generala a bazelor rutarii si accesului la retea de la distanta, a adresarii echipamentelor si securitatii. De asemenea, familiarizeaza studentii cu servere care furnizeaza servicii de e-mail, spatiu Web si acces autentificat.

Cursantii invata despre abilitatile speciale necesare pozitiilor de help-desk si servicii cu clientii, iar ultimul capitol ii ajuta sa se pregateasca pentru examenul de certificare CCENT. Aptitudini de baza pentru monitorizarea si depanarea retelei sunt predate in context.

Cerinte preliminare

Pentru inscrierea la acest curs este necesara absolvirea CCNA Discovery 1 - Networking for Home and Small Businesses.

Cui se adreseaza?

Cursul este destinat in primul rand studentilor care au finalizat CCNA Discovery 1 - Networking for Home and Small Businesses si doresc sa-si extinda cunostintele in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor si sa se pregatesca pentru certificarea CCENT, certificare recunoscuta international ce deschide numeroase oportunitati pentru o cariera in domeniu.

Competente dobandite

Studentii care finalizeaza cursul Working at a Small-to-Medium Business or ISP vor fi capabili:

 • Sa descrie structura unei retea si cum au loc comunicatiile intre dispozitivele de retea.
 • Sa instaleze, sa configureze si sa depaneze dispozitive Cisco IOS pentru conectare la servere si Internet.
 • Sa planifice o infrastructura cablata de baza pentru a suporta traficul de retea.
 • Sa implementeze conectivitate WAN de baza folosind servicii Telco.
 • Sa descrie proceduri adecvate de recuperare in urma dezastrelor si sa efectueze backup-uri pe server.
 • Sa monitorizeze performanta retelei si sa izoleze problemele.
 • Sa depaneze o retea folosind o procedura organizata secvential pe pasi.
 • Sa descrie modelul OSI si procesul de incapsulare a datelor.

De ce sa urmezi acest curs la Credis?

Pentru ca deschidem clase atat in limba engleza cat si in limba romana. Cursul oficial este disponibil si tradus in limba romana ceea ce inseamna ca si cei care nu cunosc limba engleza pot urma acest curs. Recomandarea academiei este insa sa optati pentru varianta in limba engleza ca un exercitiu de dezvoltare personala, cunoasterea limbii engleze reprezentand o cerinta minima de angajare pe piata muncii.

Pentru ca grupele sunt formate din 8 maxim 12 participanti. Asta inseamna ca instructorul va acorda mai mult timp fiecarui cursant.

Pentru ca fiecare cursant lucreaza cu un set dedicat de echipamente. Asta inseamna ca fiecare participant va avea la dispozitie toate echipamentele necesare desfasurarii activitatilor practice.

Pentru ca academia Credis este singura din Europa ai carei instructori detin atat certificarea CCAI cat si CCSI (trainer acreditat Cisco pentru programul destinat corporatiilor). Experienta practica acumulata de instructori in cadrul colaborarii cu Bittnet Systems (integrator de solutii Cisco Systems in Romania) aduce un plus de valoare laboratoarelor prin simularea unor cazuri reale.

Printre beneficiile cursantilor se numara si:
Carti Cisco Press la cel mai mic pret: materiale autorizate Cisco destinate aprofundarii materiei si pregatirii pentru examenul de certificare.
Consultanta in cariera (in parteneriat cu Ava HR): sprijin in realizarea CV-ului, prezentarea la interviu, negocierea contractului, etc.
Oportunitatea unui internship (in cadrul academiei sau al partenerilor acesteia).
Posibilitatea sustinerii examenelor de certificare recunoscute international, prin parteneriatul cu centrul de testare Pearson Vue.

Mod de desfasurare

La inscriere, fiecare cursant primeste un nume de utilizator si o parola pentru a accesa site-ul Cisco NetSpace si aplicatia Credis. Cu aceste credentiale, cursantul va avea acces la suportul de curs si la materialele suplimentare, va putea sustine examenele partiale si examenul final, si se va putea programa la activitatile practice. Suportul de curs este oferit de catre Cisco NetSpace in format online si este disponibil cursantilor inca din momentul inscrierii.

Cursurile se desfasoara in grupe de 8-12 participanti, fiecare cursant beneficiind de un set de echipamente dedicat. Intalnirile tutoriale si activitatile practice se vor desfasura in limba romana si vor fi conduse de catre instructori autorizati Cisco.

Cursul Working at a Small-to-Medium Business or ISP are alocate 8 intalniri: 6 laboratoare (a cate 2 ore) si doua activitati de evaluare (proba practica si examenul final), care acopera toata materia.

Absolvirea cursului se va face prin:

 • Promovarea cu minim 80% a examenelor partiale aferente capitolelor din curs. Aceste teste pot fi sustinute online, pe site-ul Cisco Networking Academy. Fiecare poate fi sustinut de maxim 3 ori.
 • Promovarea unui examen final, care acopera toata materia. Acest examen poate fi sustinut de maxim 2 ori, doar de la sediul academiei.
 • Promovarea unei probe practice, sustinuta la sediul academiei. Notiunile teoretice si practice necesare promovarii vor fi prezentate si explicate de instructorii academiei in cadrul celor 6 laboratoare.

*Atat examenul final cat si proba practica au alocate intervale temporale separate, in plus fata de cele 6 laboratoare.

Activitati de evaluare

 • Examene partiale. Se sustin online, din orice locatie.
 • Proba practica. Durata estimativa: 1h 30". Se sustine la sediul academiei.
 • Examen final. Examen online pe Cisco NetSpace (2h). Se sustine la sediul academiei.

Laboratoare

Activitatea practica se va desfasura in grupe de 8-12 participanti, fiecare cursant beneficiind de un set dedicat de echipamente. Durata estimata a fiecarui laborator este 2h, timp in care vor fi prezentate notiuni teoretice si practice. In continuare sunt prezentate subiectele atinse in fiecare laborator.

Aceste informatii vor fi actualizate in curand.

10 laboratoare a câte 2 ore

8-12 participanți

Persoane fizice:
550 Lei

Elevi, studenți și șomeri:
400 Lei

Persoane juridice:
1100 Lei