Academia Credis

CCNA 4 - Designing and Supporting Computer Networks

CCNA 1 | CCNA 2 | CCNA 3 | CCNA 4

Acest curs se ține DOAR în liceele partenere ale Academiei Credis

Prezentarea cursului

CCNA Discovery 4 - Designing and Supporting Computer Networks ii introduce pe studenti in procesul de design de retea folosind doua exemple: o retea de tip enterprise pentru un stadion si o retea de dimensiune medie pentru o companie de film.

Studentii urmaresc un proces de design standard pentru a extinde si consolida fiecare retea. Serviciile lifecycle, incluzand upgrade-uri, analize competitive si integrare in sistem, sunt prezentate in contextul suportului pre-vanzare.

Suplimentar fata de exercitiile in Packet Tracer si cele de laborator, sunt incluse si numeroase exercitii bazate pe hartie si creion si jocuri de rol.

Cerinte preliminare

Pentru inscrierea la acest curs este necesara absolvirea CCNA Discovery 3 - Introducing Routing and Switching in the Enterprise.

Cui se adreseaza?

Cursul este destinat studentilor care vor sa-si aprofundeze cunostintele in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor si sa se pregatesca pentru certificarea standard in industrie CCNA.

Competente dobandite

Studentii care finalizeaza modulul de Designing and Supporting Computer Networks v4.0 vor fi capabili sa indeplineasca urmatoarele sarcini:

 • Sa colecteze si sa inteleaga cerintele clientului.
 • Sa proiecteze o retea simpla folosind tehnologii Cisco.
 • Sa implementeze o schema de adresare IP care sa indeplineasca cerintele retelei.
 • Sa creeze o lista de echipament care sa indeplineasca cerintele de design ale unui LAN.
 • Sa creeze si sa prezinte o propunere unui client.
 • Sa instaleze si sa configureze un prototip de retea.
 • Sa obtina si sa upgradeze software-ul Cisco IOS pentru dispozitive Cisco.

De ce sa urmezi acest curs la Credis?

Pentru ca deschidem clase atat in limba engleza cat si in limba romana. Cursul oficial este disponibil si tradus in limba romana ceea ce inseamna ca si cei care nu cunosc limba engleza pot urma acest curs. Recomandarea academiei este insa sa optati pentru varianta in limba engleza ca un exercitiu de dezvoltare personala, cunoasterea limbii engleze reprezentand o cerinta minima de angajare pe piata muncii.

Pentru ca grupele sunt formate din 8 maxim 12 participanti. Asta inseamna ca instructorul va acorda mai mult timp fiecarui cursant.

Pentru ca fiecare cursant lucreaza cu un set dedicat de echipamente. Asta inseamna ca fiecare participant va avea la dispozitie toate echipamentele necesare desfasurarii activitatilor practice.

Pentru ca academia Credis este singura din Europa ai carei instructori detin atat certificarea CCAI cat si CCSI (trainer acreditat Cisco pentru programul destinat corporatiilor). Experienta practica acumulata de instructori in cadrul colaborarii cu Bittnet Systems (integrator de solutii Cisco Systems in Romania) aduce un plus de valoare laboratoarelor prin simularea unor cazuri reale.

Printre beneficiile cursantilor se numara si:

 • Carti Cisco Press la cel mai mic pret: materiale autorizate Cisco destinate aprofundarii materiei si pregatirii pentru examenul de certificare.
 • Consultanta in cariera (in parteneriat cu Ava HR): sprijin in realizarea CV-ului, prezentarea la interviu, negocierea contractului, etc.
 • Oportunitatea unui internship (in cadrul academiei sau al partenerilor acesteia).
 • Posibilitatea sustinerii examenelor de certificare recunoscute international, prin parteneriatul cu centrul de testare Pearson Vue.

Mod de desfasurare

La inscriere, fiecare cursant primeste un nume de utilizator si o parola pentru a accesa site-ul Cisco NetSpace si aplicatia Credis. Cu aceste credentiale, cursantul va avea acces la suportul de curs si la materialele suplimentare, va putea sustine examenele partiale si examenul final, si se va putea programa la activitatile practice. Suportul de curs este oferit de catre Cisco NetSpace in format online si este disponibil cursantilor inca din momentul inscrierii.

Cursurile se desfasoara in grupe de 8-12 participanti, fiecare cursant beneficiind de un set de echipamente dedicat. Intalnirile tutoriale si activitatile practice se vor desfasura in limba romana si vor fi conduse de catre instructori autorizati Cisco.

Cursul Designing and Supporting Computer Networks are alocate 8 intalniri: 6 laboratoare (a cate 2 ore) si doua activitati de evaluare (proba practica si examenul final), care acopera toata materia.

Absolvirea cursului se va face prin:

 • Promovarea cu minim 80% a examenelor partiale aferente capitolelor din curs. Aceste teste pot fi sustinute online, pe site-ul Cisco Networking Academy. Fiecare poate fi sustinut de maxim 3 ori.
 • Promovarea unui examen final, care acopera toata materia. Acest examen poate fi sustinut de maxim 2 ori, doar de la sediul academiei.
 • Promovarea unei probe practice, sustinuta la sediul academiei. Notiunile teoretice si practice necesare promovarii vor fi prezentate si explicate de instructorii academiei in cadrul celor 6 laboratoare.

*Atat examenul final cat si proba practica au alocate intervale temporale separate, in plus fata de cele 6 laboratoare.

Activitati de evaluare

Examene partiale. Se sustin online, din orice locatie.
Proba practica. Durata estimativa: 1h 30". Se sustine la sediul academiei.
Examen final. Examen online pe Cisco NetSpace (2h). Se sustine la sediul academiei.

Laboratoare

Activitatea practica se va desfasura in grupe de 8-12 participanti, fiecare cursant beneficiind de un set dedicat de echipamente. Durata estimata a fiecarui laborator este 2h, timp in care vor fi prezentate notiuni teoretice si practice. In continuare sunt prezentate subiectele atinse in fiecare laborator.

Aceste informatii vor fi actualizate in curand.

10 laboratoare a câte 2 ore

8-12 participanți

Persoane fizice:
550 Lei

Elevi, studenți și șomeri:
400 Lei

Persoane juridice:
1100 Lei