Academia Credis

Cisco Certified Network Associate Discovery

CCNA 1 | CCNA 2 | CCNA 3 | CCNA 4

Acest modul se ține DOAR în liceele partenere ale Academiei Credis

Oportunitate

Internetul ne influenteaza viata, aducand noi oportunitati economice si sociale comunitatilor din intreaga lume, si creste constant cererea de aptitudini in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor.

Inovatiile precum retele de socializare, cloud computing, comert online, conferentiere web si virtualizare desktop schimba modul in care traim, lucram, ne distram, si invatam.

Toate acestea sunt furnizate de retelele de comunicatii, iar organizatii din lumea intreaga se confrunta cu o lipsa de tehnicieni calificati care sa creeze, instaleze si administreze aceste retele.

Solutie

Curriculumul CCNA Discovery ofera experienta necesara pentru a contribui la satisfacerea cererii crescande de profesionisti in domeniul TIC (Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor). CCNA Discovery furnizeaza teorie generala despre retele, experienta practica si oportunitati de explorare a carierei si dezvoltare de abilitati.

Curriculumul pune accent pe gandirea analitica, rezolvarea de probleme, colaborare si aplicarea practica a aptitudinilor intr-un mediu real. Toate cursurile includ activitati e-doing extrem de interactive care stimuleaza invatarea si imbunatatesc abilitatea de retinere a informatiei, laboratoare practice, activitati de invatare bazate pe simulare si evaluari online.

CCNA Discovery ii pregateste pe studenti pentru oportunitati de cariere de tip entry-level, de continuare a educatiei, si pentru certificari Cisco recunoscute international.

Caracteristici

CCNA Discovery preda retelistica intr-un mod aplicativ, acoperind concepte de retea in contexte pe care studentii le intalnesc zi de zi in viata lor, de la retelele de domiciliu si cele de afaceri mici (SOHO - small office and home office) pana la retele complexe de nivel enterprise.

 • Studentii invata elementele de baza privind rutarea, switching-ul, si tehnologii avansate care ii pregatesc pentru certificarile Cisco CCENT si CCNA, si pentru o cariera in domeniu.
 • Cursurile pun accent pe gandirea analitica, rezolvarea de probleme, lucrul in echipa, si aplicarea practica a aptitudinilor.
 • Continutul multimedia bogat, ce include activitati interactive si chestionare, adreseaza o varietate de stiluri de invatare si ajuta la stimularea procesului de invatare si imbunatateste retentia de cunostinte.
 • Laboratoarele practice si activitatile simulate in Cisco Packet Tracer ii ajuta pe studenti sa fixeze cunostintele dobandite si sa le exerseze in timpul si ritmul proprii.
 • Evaluari inovatoare ofera feedback imediat pentru a inlesni verificarea cunostintelor si competentelor dobandite.
 • Conceptele de networking sunt explicate folosind un limbaj pe care toti studentii il pot intelege iar activitatile interactive incluse impiedica citirea monotona a continutului si ajuta la consolidarea intelegerii.
 • Studiile de caz ofera scenarii de gandire analitica si strategica pentru a-i ajuta pe studenti sa-si dezvolte abilitati precum analiza obiectivelor de afacere, planificarea intervalelor temporale si a resurselor, si furnizarea de prezentari pentru clienti.

Acest curriculum reprezinta o educatie de baza in domeniul retelisticii ce ii pregateste pe studenti cu abilitati si cunostinte care pot fi aplicate catre o cariera de tip entry-level in domeniul TIC (Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor) si, de asemenea, catre certificarile CCENT si CCNA.

 • Este destinat studentilor cu abilitati de baza in utilizarea calculatorului.
 • Poate fi livrat ca un curriculum independent sau integrat in programa de studiu la licee, scoli tehnice, colegii si universitati.
 • Ofera o abordare practica, orientata spre cariera, pentru a invata retelistica cu accent pe experienta practica.
 • Preda aptitudini aplicabile incepand de la jumatatea seriei de patru module pentru a face materia cursului cat mai relevanta, si pentru a-i incuraja pe studenti sa aiba in vedere o educatie aditionala in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor sau in alte domenii conexe.

Obiectivele CCNA Discovery sunt urmatoarele:

 • Sa-i ajute pe studenti sa inteleaga impactul semnificativ pe care il au retelele in viata lor.
 • Sa-i invete pe studenti cum sa construiasca si sa sustina o retea la domiciliu sau pentru o afacere mica cu echipament wireless.
 • Sa creeze un sentiment de profund respect in studenti care sa-i incurajeze pe acestia sa invete mai mult despre cum functioneaza lucrurile din jurul lor si sa urmeze o cariera in retelistica.
 • Sa ii pregateasca pe cursanti pentru job-uri de nivel entry-level in domeniu folosind o abordare interactiva si antrenanta de studiu care ii ajuta sa inteleaga teoria generala si sa dobandeasca experienta practica.
 • Sa-i invete pe studenti conceptele fundamentale ale retelisticii.
 • Sa ofere cat mai multe oportunitati de interactiuni practice cu PC-ul si echipamentele de retea, pentru o mai buna pregatire a studentilor pentru examenele de certificare si obstacolele ce pot aparea intr-o viitoare cariera in domeniu.

Abilitati de secol 21

CCNA Discovery integreaza abilitatile practice in curriculumul tehnic pentru a crea o experienta de invatare ce va fi incununata cu succes in viitoare eforturi educationale, antreprenoriale si profesionale.

In plus fata de invatarea fundamentelor proiectarii, construirii si controlarii retelelor, studentii dezvolta aptitudini de rezolvare a problemelor, o gandire analitica, abilitati de lucru in echipa, de negociere si antreprenoriale. Aceste competente ii vor ajuta sa reuseasca pe piata de munca globala a secolului 21.

Evaluare

Noi tipuri de evaluari formative si sumative sunt integrate in curriculumul CCNA Exploration si sunt sustinute de un sistem avansat de livrare online. Un feedback imediat si concret ajuta la evaluarea cunostintelor si abilitatilor dobandite de catre instructor si student. Evaluarile variaza de la intrebari cu una sau mai multe variante de raspuns, pana la activitati complexe precum depanarea unei retele simulate.

Evaluarea se face continuu, pe intreg parcursul curriculumului, prin examene partiale ce verifica punctual cunostintele dobandite in fiecare capitol, un examen final care testeaza obiectivele cursului si o proba practica prin care studentul pune in aplicare informatiile asimilate.

Packet Tracer

Packet Tracer este un puternic simulator de retea dezvoltat de Networking Academy, ce permite studentilor sa experimenteze modul in care se comporta o retea si sa poata pune oricand intrebarea "Dar daca?" in contextul anumitor situatii si scenarii. Ca parte integranta din experienta de invatare unica oferita de curriculumul CCNA Discovery, Packet Tracer ofera instrumente de simulare, vizualizare, creare de activitati, evaluare si colaborare, facilitand predarea si invatarea de concepte complexe de tehnologie.

Packet Tracer inlocuieste echipamentul fizic permitand cursantilor sa creeze o retea cu un numar aproape nelimitat de dispozitive, incurajand practica autodidacta, descoperirea si depanarea. Un concept educational de mare impact in domeniul IT este "learning by doing" adica sa inveti facand, iar acest simulator ofera aceasta posibilitate fiecarui cursant. Activitati simulate in Packet Tracer sunt incluse pe tot parcursul curriculumului CCNA Discovery.

E-doing

"E-doing" reprezinta o filosofie ce aplica principiul conform caruia oamenii invata cel mai bine facand ("learning by doing"). CCNA Exploration include activitati e-doing extrem de interactive pentru stimularea procesului de invatare si amplificarea retentiei de cunostinte.

Continutul bogat multimedia, ce include activitati interactive Flash, videoclipuri, jocuri si concursuri, face intreaga experienta de invatare mai captivanta, iar intelegerea continutului mai facila.

Focus pe studenti

CCNA Discovery este destinat studentilor care au abilitati fundamentale de utilizare a calculatorului si cunostinte minime de matematica. Nu trebuie neaparat ca studentii sa aiba cunostinte despre matematica binara sau algoritmi. Curriculumul ofera explicatii detaliate si instrumente precum un calculator binar. Cursul ofera o experienta de invatare captivanta pentru elevii cu un stil de invatare vizual si cinetic.

Multe activitati interactive sunt incluse in toate cursurile pentru a impiedica citirea monotona a continutului si a ajuta la consolidarea intelegerii. In plus, un numar mare de laboratoare inlesnesc fixarea cunostintelor si incurajeaza practica autodidacta. Studentii progreseaza de la laboratoare structurate si usor de urmarit cu instructiuni detaliate, la sarcini mai stimulante ce consolideaza gandirea analitica si aptitudinile de rezolvare a problemelor.

CCNA Discovery ofera o cale spre succes studentilor care intentioneaza sa urmeze studii superioare sau sa-si inceapa o cariera. Curriculumul ii incurajeaza pe acestia sa ia in considerare o formare aditionala in domeniul IT, punand insa si accentul pe aptitudinile aplicabile si experienta practica inca de la inceput. Cursul este proiectat sa faca domeniul IT relevant si aplicabil in viata de zi cu zi a studentului si il pregateste pentru cariere de nivel entry-level chiar dupa terminarea primelor doua module.

Cariere

Cursul ii ajuta pe studenti sa-si dezvolte cunostinte si aptitudini de retelistica ce depasesc cerintele minime pentru certificarea internationala CCNA si pune accent pe experienta practica in vederea obtinerii unor cariere in IT si retelistica, precum:

 • Administrator de retea
 • Inginer de sistem
 • Instalator de retele
 • Tehnician de retea
 • Tehnician help-desk

Studentii vor fi pregatiti sa urmeze cariere in domeniul IT si al retelisticii intr-o varietate de industrii precum cel al asistentei medicale, serviciilor financiare, moda, divertisment, si multe altele. In ziua de astazi aproape orice companie din orice industrie se bazeaza pe IT, astfel incat competentele dobandite in CCNA Discovery pot reprezenta o fundatie puternica pentru o cariera in aproape orice domeniu si-ar dori sa urmeze un student.

Cui se adreseaza?

CCNA Discovery este destinat persoanelor care cauta o instruire a abilitatilor si competentelor necesare intr-o cariera in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor, sau o cale rapida de a face rost de un loc de munca si de a explora o posibila cariera in domeniu.

Structura

CCNA Discovery este impartit in patru module:

Certificari recunoscute international

Curriculumul CCNA Discovery pregateste studentii pentru doua examene diferite de certificare Cisco.

Dupa terminarea primelor doua module CCNA Discovery: Networking for Home and Small Businesses si Working at a Small-to-Medium Business or ISP, un student are posibilitatea de a sustine examenul de certificare CCENT (640-822 ICND1) pentru tehnicieni de retea. CCENT certifica abilitatile practice necesare pentru pozitii de tip entry-level in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor. In plus, aceasta certificare demonstreaza aptitudinea si competenţa unui student de a lucra intr-un mediu care dispune de echipamente si software de retea Cisco.

Certificarea CCENT este un prim pas optional spre obtinerea certificarii standard in industrie: certificarea Cisco CCNA, pentru o cariera in domeniul retelisticii. Dupa obtinerea certificarii 640-822 ICND1, si urmarea ultimelor doua semestre, se poate sustine examenul 640-816 ICND2 pentru obtinerea certificarii CCNA.

Certificarea CCNA poate fi obtinuta si in cadrul unui singur examen de certificare (dupa terminarea celor patru semestre): CCNA 640-802.

Pregatirea pentru aceste certificari este sustinuta si de cartile din biblioteca Cisco Press din cadrul academiei.