Academia Credis
În această perioadă, toate cursurile noastre se desfășoară în format live virtual, cu instructor. #StaySafeAndKeepLearning

Administrator de Retea de Calculatoare - Autorizat ANC

 

La acest curs se pot inscrie doar persoanele cu studii superioare.

Prezentarea cursului

In cadrul cursului Administrator de retea vei lua parte la o prezentare aplicativa cu privire la bazele rutarii, imbunatatirea unei retele, planificarea structurii de adresare, configurarea dispozitivelor de retea, depanarea, serviciile ISP. Totodata te vei familiariza cu serverele care furnizeaza servicii de e-mail, spatiu Web si vei avea ocazia sa te pregatesti pentru examenul de certificare CCENT.

Cursul asigura desfasurarea teoretica si practica a suportului de curs CCNA 1 Routing & Switching si CCNA 2 Routing & Switching, ceea ce inseamna ca la sfarsitul acestuia vei dobandi cunostintele si informatiile necesare pentru inceperea unei cariere in calitate de Administrator de retea.

Cursul este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC), iar certificatul eliberat la incheierea lui are caracter de document legal in baza caruia se poate incadra ocupatia aferenta, conform COR – 252301 (Clasificarea Ocupatiilor din Romania).

Acest curs de formare profesionala se finalizeaza cu un examen de absolvire organizat in conformitate cu Ordinul nr. 501/5.253/2003 al Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si Ministerul Educatiei si Cercetarii, pentru aprobarea Metodologiei certificarii formarii profesionale a adultilor.

Certificatul eliberat la absolvirea cursului are regimul actelor de studii, fiind recunoscut la nivel national de catre Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii, conform Ordonantei Guvernului Romaniei nr 129 din 2000.

Cui se adreseaza?

Acest curs se adreseaza acelor persoane cu studii superioare ce poseda cunostinte fundamentale de utilizare a calculatorului si care isi doresc sa dobandeasca aptitudinile si competentele necesare unei cariere in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor.

Competente dobandite

Studentii care finalizeaza cursul Administrator de retea de calculatoare vor fi capabili:

 • Sa creeze un sistem de calculator personal, incluzand sistemul de operare, placile de expansiune si dispozitivele periferic.
 • Sa planifice si sa instaleze o retea la domiciliu sau o retea pentru o afacere mica si sa o conecteze la Internet.
 • Sa verifice si sa depaneze conectivitatea la retea si la Internet.
 • Sa partajeze resurse precum fisiere si imprimante intre mai multe calculatoare.
 • Sa recunoasca si sa atenueze amenintarile cu privire la securitatea unei retele de domiciliu.
 • Sa configureze si sa verifice aplicatii de Internet frecvent intalnite.
 • Sa configureze servicii IP de baza folosind interfata grafica.

De ce sa urmezi acest curs la Credis?

Pentru ca deschidem clase atat in limba engleza cat si in limba romana. Cursul oficial este disponibil si tradus in limba romana ceea ce inseamna ca si cei care nu cunosc limba engleza pot urma acest curs. Recomandarea academiei este insa sa optati pentru varianta in limba engleza ca un exercitiu de dezvoltare personala, cunoasterea limbii engleze reprezentand o cerinta minima de angajare pe piata muncii.

Pentru ca grupele sunt formate din 8 maxim 12 participanti. Asta inseamna ca instructorul va acorda mai mult timp fiecarui cursant.

Pentru ca fiecare cursant lucreaza cu un set dedicat de echipamente. Asta inseamna ca fiecare participant va avea la dispozitie toate echipamentele necesare desfasurarii activitatilor practice.

Pentru ca academia Credis este singura din Europa ai carei instructori detin atat certificarea CCAI cat si CCSI (trainer acreditat Cisco pentru programul destinat corporatiilor). Experienta practica acumulata de instructori in cadrul colaborarii cu Bittnet Systems (integrator de solutii Cisco Systems in Romania) aduce un plus de valoare laboratoarelor prin simularea unor cazuri reale.

Printre beneficiile cursantilor se numara si:

 • Carti Cisco Press la cel mai mic pret: materiale autorizate Cisco destinate aprofundarii materiei si pregatirii pentru examenul de certificare.
 • Oportunitatea unui internship (in cadrul academiei sau al partenerilor acesteia).

Mod de desfasurare

In momentul inscrierii, cursantul primeste un nume de utilizator si o parola in vederea accesarii site-ului Cisco NetSpace si aplicatiei Credis. Cu acestea, cursantul va primi acces la suportul de curs si la materialele suplimentare, va putea sustine examenele partiale si examenul final, si se va putea programa la activitatile practice.

Suportul de curs este oferit de catre Cisco NetSpace in format online si este disponibil cursantilor inca din momentul inscrierii.

Intalnirile si activitatile practice se vor desfasura in limba romana si vor fi conduse de catre instructori autorizati Cisco.

Pentru cursul Administrator de retea sunt alocate 15 laboratoare (a cate 2 ore) si 4 activitati de evaluare (o proba practica si sustinerea examenului final din curricula aferenta cursului CCNA 1 Routing & Switching + o proba practica si sustinerea examenului final din curricula aferenta cursului CCNA 2 Routing & Switching), toate acestea fiind suficiente pentru acoperirea in intregime a materiei.

Absolvirea cursului se va face prin:

 • Promovarea examenelor partiale aferente capitolelor din curs cu minim 80%. Aceste teste pot fi sustinute online, pe site-ul Cisco Networking Academy. Fiecare examen poate fi sustinut de maxim 3 ori.
 • Promovarea unui examen final, care acopera toata materia. Acest examen poate fi sustinut de maxim 2 ori, doar de la sediul academiei.
 • Promovarea unei probe practice, sustinuta de asemenea la sediul Academiei Credis. Notiunile teoretice si practice necesare promovarii vor fi prezentate si explicate de catre instructorii academiei in cadrul celor 15 laboratoare.
 • Pentru examenul final si proba practica vor fi alocate intervale temporale separate, in plus fata de cele 15 laboratoare.

 

Structura cursului

CCNA 1 Routing & Switching1. Introduction to Networks (1)

2. Basic Switch Configuration (2-3)
3. Data Link & Physical Layers (4-7)
4. Network Layer (8)
5. IP Addressing and Subnetting (9,11)
6. Basic Router Configuration (10)
7. Network Security & IPv6 (12,16)
8. Troubleshooting Tools (13)
9. Transport & Application Layers (14-15)
10. Building a Small Network (17)  


CCNA 2 Routing & Switching

1. LAN Switching Concepts (1-2)
2. VLANs and Inter-VLAN Routing (3-4)
3. Spanning Tree Protocol (5)
4. LAN Redundancy and Aggregation (6-9)
5. Layer 2 Security (10-11)
6. Wireless LANs (12-13)
7. Routing Concepts (14)
8. Static Routing (15)
9. Configuration Superlab (-)
10. Troubleshooting Superlab (16)

Activitati de evaluare

 • Examene partiale. Se sustin online, din orice locatie.
 • Proba practica. Durata estimativa: 1h 30". Se sustine la sediul academiei.
 • Examen final. Examen online pe Cisco NetSpace (2h). Se sustine la sediul academiei.

Clase

Cursul Locuri libere Localitate Data limită înscriere Data de început a cursului
Curs ANC Administrator Retea Luni+Joi 19:00-21:00 Iunie 2020 3 Bucuresti 05/06/2020 08/06/2020

* Plata cursurilor se poate face fie integral la inscriere fie in doua transe egale din care prima la inscriere si cea de-a doua inaintea examenului final.
* Plata se poate face cu cardul sau prin OP sau cash la sediul academiei din Bd. Timișoara, Bucuresti.
* Pentru plata prin OP va rugam sa contactati academia pentru a primi informatiile necesare.

15 laboratoare a câte 2 ore

8-12 participanți

Persoane fizice:
1650 Lei

Elevi, studenți și șomeri:
1400 Lei

Persoane juridice:
3300 Lei