Academia Credis
 
Operator Calculator Electronic si Retele - acreditat ANC
 
Prezentarea cursului
 
Cursul asigura desfasurarea teoretica si practica a suportului de curs IT Essentials, ceea ce inseamna ca la sfarsitul acestuia vei dobandi cunostintele si informatiile necesare pentru inceperea unei cariere in calitate de Operator calculator electronic si de retele.
 
Cursul este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC), iar certificatul eliberat la incheierea lui are caracter de document legal in baza caruia se poate incadra ocupatia aferenta, conform COR – 312201 (Clasificarea Ocupatiilor din Romania).
 

Acest curs de formare profesionala se finalizeaza cu un examen de absolvire organizat in conformitate cu Ordinul nr. 501/5.253/2003 al Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si Ministerul Educatiei si Cercetarii, pentru aprobarea Metodologiei certificarii formarii profesionale a adultilor.
Certificatul eliberat la absolvirea cursului are regimul actelor de studii, fiind recunoscut la nivel national de catre Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii, conform Ordonantei Guvernului Romaniei nr 129 din 2000.

 

Cui se adreseaza?

Acest curs se adreseaza acelor persoane cu studii medii ce poseda cunostinte fundamentale de utilizare a calculatorului si care isi doresc sa dobandeasca aptitudinile si competentele necesare unei cariere operarii calculatorului si retelelor.

 

Competente dobandite

Utilizarea calculatorului personal

Asigurarea funcţionării calculatorului, reţelei de calculatoare

Asigurarea securităţii datelor şi echipamentelor

Instalarea şi configurarea calculatorului / reţelei de calculatoare

Întreţinerea calculatorului şi a echipamentelor

Asistarea utilizatorilor

Asigurarea necesarului de componente şi materiale consumabile

Aplicarea procedurilor de calitate 

Aplicarea normelor de tehnica securităţii muncii şi de prevenire şi stingere a incendiilor

 

De ce sa urmezi acest curs la Credis

Pentru ca grupele sunt formate din 8 maxim 12 participanti. Asta inseamna ca instructorul va acorda mai mult timp fiecarui cursant.

Pentru ca fiecare cursant lucreaza cu un set dedicat de echipamente. Asta inseamna ca fiecare participant va avea la dispozitie toate echipamentele necesare desfasurarii activitatilor practice.
Pentru ca academia Credis este singura din Europa ai carei instructori detin atat certificarea CCAI cat si CCSI (trainer acreditat Cisco pentru programul destinat corporatiilor). Experienta practica acumulata de instructori in cadrul colaborarii cu Bittnet Systems (integrator de solutii Cisco Systems in Romania) aduce un plus de valoare laboratoarelor prin simularea unor cazuri reale.
Printre beneficiile cursantilor se numara si:
Carti Cisco Press la cel mai mic pret: materiale autorizate Cisco destinate aprofundarii materiei si pregatirii pentru examenul de certificare.
Oportunitatea unui internship (in cadrul academiei sau al partenerilor acesteia).

 

Mod de desfasurare

In momentul inscrierii, cursantul primeste un nume de utilizator si o parola in vederea accesarii site-ului Cisco NetSpace si aplicatiei Credis. Cu acestea, cursantul va primi acces la suportul de curs si la materialele suplimentare, va putea sustine examenele partiale si examenul final, si se va putea programa la activitatile practice.
Suportul de curs este oferit de catre Cisco NetSpace in format online si este disponibil cursantilor inca din momentul inscrierii.
Intalnirile si activitatile practice se vor desfasura in limba romana si vor fi conduse de catre instructori autorizati Cisco.
Pentru cursul Operator calculator si retele sunt alocate 6 laboratoare (a cate 2 ore) si 2 activitati de evaluare (o proba practica si sustinerea examenului final din curricula aferenta cursului IT Essentials), toate acestea fiind suficiente pentru acoperirea in intregime a materiei.

 

Structura cursului

Activitatea practica se va desfasura in grupe de 8-12 participanti, fiecare cursant beneficiind de un set dedicat de echipamente. Durata estimata a fiecarui laborator este de 2h, timp in care vor fi prezentate notiuni teoretice si practice. In continuare sunt prezentate subiectele atinse in fiecare laborator.

Laboratorul 1 - Hardware (capitolele 1, 2, 3, 4)
Laboratorul 2 - Sistemul de Operare Microsoft Windows (capitolul 5)
Laboratorul 3 - Retelistica: Notiuni de baza, Introducere in Fibra Optica (capitolul 6)
Laboratorul 4 - Retelistica: Conectarea dispozitivelor in retea (capitolul 6)
Laboratorul 5 - Notiuni despre Securitatea unui retele (capitolul 10)
Laboratorul 6 - Dispozitive portabile, imprimante, scannere, IT Support (capitolele 7, 8, 9, 10)

   

 

6 laboratoare a câte 2 ore

8-12 participanți

Persoane fizice:
850 Lei

Elevi, studenți și șomeri:
650 Lei

Persoane juridice:
1700 Lei