Academia Credis
În această perioadă, toate cursurile noastre se desfășoară în format live virtual, cu instructor. #StaySafeAndKeepLearning

Anunţăm oficial lansarea proiectului naţional "Transformă IT-ul în abilitate!"

Facts:    

  • 4 din 5 persoane cu dizabilităţi declară că ar face orice ca să muncească

  • 61% din acestea sunt de părere că pot câștiga mai mulți bani decât cei pe care îi primesc de la stat

  • 60% susţin că au nevoie să învețe mai mult în vederea calificării pe o anumită meserie

….Şi cu toate acestea doar 4% din persoanele cu dizabilități au un loc de muncă….mai precis doar 27.272  din cele 689.156 de persoane sunt încadrate pe piaţa muncii.

Statisticele ne arată disponibilitatea şi dorinţa persoanelor cu dizabilităţi de a se implica mai mult în activităţi care să le confere competenţele şi aptitudinile necesare în vederea practicării unei meserii. Şi totuşi integrarea persoanelor cu dizabilități continuă să prezinte tot mai multe dificultăţi. Ele îşi au originea în posibilităţile limitate de informare, în atitudinea discriminatorie a angajatorilor şi chiar în resursele financiare ce nu le sunt suficiente pentru a-şi însuşi competenţele şi aptitudinile necesare obţinerii postului dorit.

Întrucât ne dorim să venim în sprijinul persoanelor cu dizabilități şi vrem ca acţiunile noastre să contribuie eficient la accesul lor pe piaţa muncii, Academia Credis cu sprijinul Fundației Orange  lansează proiectul: Transformă IT-ul în abilitate!

Prin intermediul acestui proiect oferim acces gratuit la cursuri IT&C pentru 20 de persoane cu dizabilități locomotorii și deficienţe auditive din mediul urban și rural cu scopul de a oferi noi căi de dezvoltare personală şi profesională.

Cei 20 de beneficiari vor avea acces gratuit la cursurile Cisco ce le conferă cunoştinţele necesare pentru a ocupa poziții de nivel entry-level în industria IT&C (tehnician calculatoare, tehnician de reţea, administrator reţea, etc) şi îi pregătesc pentru certificările recunoscute pe plan internaţional CCENT şi CCNA.

După încheierea cursurilor, participanţii vor beneficia de ajutor pentru a îşi crea conturi în reţeaua LinkedIn, precum şi pentru a îşi realiza sau actualiza CV-ul pe principalele site-uri de profil. Tinerii vor beneficia de consiliere în carieră şi de sfaturi utile ce le vor fi acordate de către persoanele dedicate proiectului.

Pentru tinerii cu cele mai bune rezultate am pregătit şi un stagiu de internship în cadrul companiei partenere Bittnet Systems ce se va desfăşura timp de o lună de zile în Bucureşti. 

Care sunt cursurile urmate şi cum vor fi susţinute?

Cursurile IT&C vor fi susţinute interactiv printr-o platformă de Training Online cu sesiuni de dezbateri, aplicaţii interactive şi laboratoare hands-on.

În cadrul proiectului avem alocat un instructor dedicat pentru a susţine cursurile de reţelistică CCNA Discovery 1 şi CCNA Discovery 2, instructor acreditat de către Cisco prin Cisco Certified Academy Instructor (CCAI).

Cursurile de CCNA Discovery fac parte din suita de cursuri CISCO şi se bucură de o mare căutare în rândul angajatorilor datorită faptului că oferă oricărui doritor cunoştinţele necesare pentru a obţine certificarea CCNA - certificare prin care se atestă la nivel internaţional aptitudinile dobândite în domeniul IT&C.

Şi pentru ca experienţa educaţională să fie completă, le punem la dispoziţie tinerilor:

  • acces gratuit la o platformă de studiu online pe Cisco Netacad

  • acces gratuit la aplicaţia Academiei Credis prin intermediul căreia pot accesa suportul de curs şi materiale suplimentare de studiu

  • o carte în format tipărit “CCENT/CCNA ICND1 Official Exam Certification Guide –utilă pentru a susţine examenul de certificare CCENT (640-822 ICND1)

La sfârşitul proiectului participanţii care au promovat cursurile de CCNA Discovery 1 şi CCNA Discovery 2 vor primi diplome de participare prin care se atestă abilităţile dobândite în cadrul sesiunilor de lucru.

Cui se adresează proiectul „Transformă IT-ul în abilitate!”?

-tinerilor din mediul urban şi rural cu dizabilităţi locomotorii şi/sau deficienţe de auz cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani care sunt sau au fost înrolaţi în învăţământul preuniversitar şi/sau universitar şi posedă cunoştinte de limba engleză la nivel basic

şi/sau

-tinerilor cu dizabilităţi locomotorii şi/sau deficienţe de auz ce sunt pasionaţi de domeniul IT&C şi doresc ca prin intermediul acestor cursuri să dobândească noi cunoştinţe în vederea unei mai bune poziţionări pe piaţa forţei de muncă.

Când se vor desfăşura cursurile efectiv?

Proiectul „Transformă IT-ul în abilitate!” se va desfăşura în perioada martie - octombrie 2013, urmând ca prima serie de cursuri să înceapă sâmbătă- 16 martie 2013.